“Банкова зрадила українські спецслужби” – Геращенко

22.09.2021 10:18   -

Народний депутат України від фракції ЄС Ірина Геращенко жорстко розкритикувала “Слуг народу” за приховування та спотворення інформації щодо операції із затримання російських терористів (вагнерівців) влітку 2020-го року.

Створену в парламенті для вивчення ситуації навколо спецоперації Тимчасову слідчу комісію (ТСК) Геращенко назвала “ТСН” (натякаючи на програму новин на відомому своєю підтримкою Зеленського телеканалі “1+1”) і додала пояснення абревіатури – “Тусовка слуг народу”.

Нардеп зауважила, що представники пропрезидентської більшості в парламенті і члени ТСК неодноразово намагалися припинити розслідування, виправдати Офіс президента, маніпулюючи інформацією і відверто брехливими заявами. Усе це лише заважає відкрити правду про спецоперацію по затримці вагнерівців, тому Геращенко запропонувала створити альтернативну ТСК.

Ірина Геращенко заявила, що такі дії народних депутатів з пропрезидентської більшості, а також представників Офісу президента є ні чим іншим, як зрадою українських спецслужб і армії з боку влади. Нардеп нагадала, що “слуги” уже 2 роки не збільшують виплати військовим, а в поточному році уже навіть утворилася заборгованість із цих виплат у розмірі 1,5 млрд гривен.

Нагадаємо, що у 2020 році зчинився скандал через зрив операції по затриманню російських терористів з військової компанії “Вагнера”. Українська влада заперечила не лише причетність до цієї ситуації, але й існування самої спецоперації. Натомість ряд журналістів та представників спецслцжб підтвердили інформацію про планування операції українськими спецами. За розслідування ситуації взялися навіть фахівці з міжнародних організацій.