Оприлюднено інформацію про спецоперацію СБУ із затримання російських бойовиків, існування якої заперечує Зеленський

05.09.2020 08:44   -

Народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Володимир Ар’єв оприлюднив документи, які начебто підтверджують, що саме Служба безпеки України проводила спецоперацію з виманювання «вагнерівців» до України через Білорусь, – повідомляє Бабель.

Про це він заявив на брифінгу у Верховній Раді, який транслювали на сторінці політсили у Facebook.

Ар’єв опублікував відповідь СБУ на своє звернення, в якому йдеться про те, що спецслужби встановили діяльність у РФ незаконного збройного формування «ПВК МАР». Їхнім вербуванням займалася особа на ім’я «Сергій Петрович». За словами Ар’єва, це був оперативний співробітник СБУ. Також було встановлено анкетні дані 40 осіб.

Арʼєв показав і протоколи низки оглядів, які були підписані слідчими СБУ. Там містяться розшифровки нібито перемовин між співробітниками СБУ та найманцями «ПВК Вагнера».

Зараз буде довгий текст, але його варто дочитати. А особливо подивитися фото, відео і документи, щоб зрозуміти всю…

Опубліковано Volodymyr Ariev Пʼятниця, 4 вересня 2020 р.

На інформаційному ресурсі Бабель нагадують історію про зірвану операцію і про звинувачення президента й оточення щодо злиття інформації московщині:

  • 18 серпня журналісти Юрій Бутусов, Яніна Соколова і видання «Українська правда» та «Дзеркало тижня» писали про зрив спецоперації Служби безпеки України та військової розвідки із затримання російських найманців. Українські спецслужби начебто готували масштабну операцію з їх затримання, для чого виманили бойовиків у Білорусь. Однак, після того як силовики доповіли про ці плани Офісу президента, спецоперація провалилася.
  • Начальник ГУР Буданов спростував причетність спецслужб України до «вагнерівської спецоперації» з «ПВК Вагнера», яких зрештою затримали в Білорусі.
  • У зриві операції, за інформацією журналістів, були винні голова Офісу президента Андрій Єрмак і президент Володимир Зеленський, який послухав Єрмака. Інформацію про причетність України згодом спростували. Також цю інформацію спростували в Офісі президента.