Єрмак і Зеленський напружились: група розслідувачів Bellingcat взялася за справу по затриманню вагнерівців

22.12.2020 22:06   -

Відома група розслідувачів Bellingcat узялася проаналізувати справу щодо операції українських спецслужб із затримання терористів-вагнерівців, що мала відбутися влітку цього року, – повідомляє ВВС із посиланням на заяву одного з розслідувачів групи Крісто Грозєва.

Кілька відомих українських журналістів неодноразово заявляли, що операція була зірвана через витік інформації безпосередньо з оточення президента України. Попри всі заяви і заперечення Офісу президента, досі лишається відкритим питання – чи була така операція українських спецслужб і чи дійсно вона провалилась через зраду.

На ці питання і збираються відповісти журналісти з групи Bellingcat.

Зараз працюємо над одним документальним фільмом, а не лише розслідуванням з приводу дуже цікавої історії, яку зробила українська розвідка. Ми побачили, як хороша частина вашої військової розвідки разом з хорошою частиною СБУ придумали план, як обдурити, розіграти ГРУ, ФСБ та вагнерівців“, – розказав Крісто.

Більше того, Грозєв висловив велике здивування з приводу заперечення українською владою того, що спецоперація взагалі мала місце.

Я ніколи не бачив ситуацію, щоб був хороший проєкт, який зробив з російських спецслужб посміховисько, клоунів, а потім держава відмовилася від цього виграшу. Це було дуже дивно“, – підкреслив Грозєв.

Раніше агент Національного антикорупційного бюро, ветеран АТО Євген Шевченко відкрито звинуватив керманича Банкової Андрія Єрмака у державній зраді на власній сторінці у Facebook.  За його словами, він має достовірну інформацію з негласних слідчо-розшукових справ, зокрема записані на відео інтерв’ю з вагнерівцями, які поки що перебувають під грифом «Таємно», але, коли прийде час, будуть опубліковані. 

Нагадаємо, що у даному випадку йдеться про тривалу і ретельно сплановану операцію контррозвідки СБУ, проведення якої, припускають, зірвав глава офiсу президента Андрій Єрмак. Адже затримання групи ПВК Вагнера мало відбутися не в Білорусі лукашенківськими посіпаками, а в Україні, про що військові злочинці та й їхні господарі у Кремлі навіть не здогадувалися.

В разі доведення вини причетних до зриву згаданої операції, декому загрожує вирок за державну зраду.