Юрія Бутусова призначать радником міністра оборони

22.12.2020 21:30   -

Українського журналіста Юрія Бутусова, що вважається фахівцем у темах оборони та національної безпеки, призначать позаштатним радником міністра оборони України Андія Тарана. Про це міністерство повідомило у Фейсбук.

Досягнуто домовленості про призначення Юрия Бутусова радником Міністра оборони України на громадських засадах. Ефективне міністерство, боєздатні збройні сили – є над чим працювати“, – сказано в короткому повідомленні.

Журналіст підтвердив пропозицію оборонного відомства і подякував за довіру. Він сподівається, що через нього проблеми військовослужбовців швидше знаходитимуть своє вирішення.

Найближчим часом використаю статус радника міністра для проведення серії конференцій для професійного обговорення проблем розвитку армії, визначенню проблем та приорітетів, створенню з залученням громадськості та військовослужбовців реальної програми змін. Чи буде це враховано? Якщо влада не може реалізувати запит на зміни, значить це має зробити громадянське суспільство. Сподіваюсь, що пропозиція міністра – це бажання провести справжні реформи.Робота громадська, без зарплати, я залишаюсь журналістом“, – написав Бутусов.

Нагадаємо, що раніше у мережі Фейсбук розгорнулася віртуальна перепалка між Бутусовим і прес-службою МОУ. Спочатку чиновники запросили журналіста у відомство на роботу, а потім почали критикувати його нерішучість. Пропозицію до Бутусова було опубліковано на офіційній сторінці МОУ у Фейсбук.

«Міністерство оборони пропонує Юрію Бутусову зайняти одну з міністерських позицій у сферах, на яких фокусується його фахова увага. Це можуть бути, наприклад, напрямки озброєння чи логістики. Для активного громадянина завжди є можливість переходу від теорії до практики, від позиції стороннього ментора до посадовця, готового на практиці довести вартість своїх знань і слів«, — йшлося у заяві.