Винуватця тижневого затору в Суецькому каналі заарештовано до вирішення питання з компенсації

14.04.2021 09:06   -

Контейнеровоз Ever Given заарештовано через затримки з виплатою компенсацій за березневу аварію, – повідомляє портал Youm7.

Минулого місяця судно сіло на мілину посеред Суецького каналу, перегородивши його. Через це на кілька днів утворилася масштабна пробка з суден, контейнеровозів і танкерів. Адміністрація Суецького каналу оцінила збиток від аварії в $1 млрд.

Про арешт контейнеровоза заявив глава управління Суецького каналу Усама Рабіа. Він розповів, що виплату компенсацій затримує компанія, що зафрахтувала судно. Вона зобов’язана сплатити 90% потрібної суми, але «не хоче виплачувати нічого», стверджує Рабіа.

Розслідування допущених контейнеровозом порушень планується закінчити до четверга, 15 квітня. Після цього повинні відновитися переговори щодо компенсації.

Сьогодні екіпажу Ever Given офіційно повідомлять про судове рішення. Через це контейнеровоз не зможе продовжити шлях, поки не вирішиться питання з компенсацією.

Суецький канал виявився повністю заблокованим з 23 по 29 березня. Рух по ньому відновився після того, як Ever Given зуміли зняти з мілини. За тиждень простою каналу світова торгівля могла втратити до $10 млрд.

Минулого четверга канал став свідком переправи 84 кораблів загальним тоннажем 6,1 млн тонн, – це найбільший тоннаж і кількість суден в історії Суецького каналу, що перетинали канал лише за один день.

Раніше ми повідомляли про аварію в каналі і про те, що власник Ever Given хоче компенсувати збитки за блокування Суецького каналу без суду, – “Надважливу світову водну артерію закоркувало величезне судно, яке сіло на мілину” , “Нарешті! Світова торгівля зітхнула з полегшенням, позаяк Суецький канал знову вільний для потоку товарів”.