У Дніпрі дитяча залізниця святкує черговий ювілей – 85 років з дня заснування

14.04.2021 09:19   -

У Дніпрі дитячу залізницю, яка знаходиться в парку Глоби, в цьому році планують відкрити 1 травня. Однак багато що залежить від епідеміологічної ситуації в країні.

Старший інструктор виробничого навчання Олександр Доброскок розповів, що зараз проводять підготовчі роботи. Готують дорогу до відкриття, – повідомляє Вісті Придніпров’я.

«Ремонтуємо вагони, колісні пари, шлях в порядок наводимо. Підрізаємо дерева, щоб не заважали проїзду. Вагони будуть фарбувати і локомотив. Буде проведено технічне обслуговування вагонів. Все це ми щороку проводимо», – каже Доброскок.

дитяча залізна дорога_Днепр

За його словами, все обслуговування дитячої залізниці проводить велика залізна дорога.

Катати дітлахів будуть два потяги: «Дніпро» і «Блакитний експрес». Цього року вагони сині. А ось 10 років тому вони були коричневими.

Вартість квитка на поїздку в порівнянні з минулим роком не змінилася. Дитячий квиток можна буде купити за 21 гривню, а дорослий – за 26 гривень. Дітки до 5 років можуть насолодитися подорожжю безкоштовно.

Цього року дитяча ЖД святкує черговий ювілей – 85 років з дня заснування.

У головній будівлі є великий зал очікування з красивою мініатюрою залізниці.

Також є зала для лекцій, де проводять навчання для дітей.

дитяча залізна дорога_Днепр

На жаль, минулий рік виявився не зовсім вдалим для дитячої залізниці. Через епідемію коронавируса вона не працювала. Це другий раз з часів її відкриття.

«Дитяча залізниця не працювала під час війни і в минулому році. Карантин, локдаун. Тому дітей ми взагалі не катали», – сказав Олександр.

Зараз вагончики виглядають доглянуто, всередині все чисто. Схоже, поїзди вже зачекалися своїх маленьких гостей. Адже вони стільки часу простояли без діла. Що ж, будемо сподіватися, що в цьому році ситуація в країні і в світі дозволить синім вагончика кружляти в парку навколо озера.

дитяча залізна дорога_Днепр