У Дніпрі батьки протестували проти дистанційної освіти – з дітьми і без масок

22.07.2020 14:25   -

22 липня біля Дніпропетровської ОДА відбувся мітинг батьків – вони вимагали від влади повернення звичних умов навчання у школах, – повідомляє НМ.

«Плачут и родители, и дети! Президент Зеленский, глава ОГА Бондаренко, очнитесь, что вы творите! Вы делаете из детей дебилов! Не закрывайте наши школы! Верните детей в школы!», – такі лозунги виголошували учасники акції.

Емоції батьків зрозуміти можна. А от їхню логіку – важче.

Справа в тому, що наразі ніхто не може сказати, як буде організовано навчальний процес в закладах освіти з 1 вересня. Все залежатиме від епідеміологічної ситуації і в країні загалом, і в області, зокрема. Нагадаємо, що в залежності від епідеміологічної ситуації в країні, МОН розглядає різні сценарії розвитку подій. Єдиного варіанту початку нового навчального року в українських закладах освіти поки що немає. У міністерстві розглядають можливість поєднання навчання онлайн та звичного навчання. Зокрема, пропонується навчання по змінах, щоб зменшити кількість дітей, що одночасно перебувають у навчальному закладі.

Сама вимога батьків не зовсім зрозуміла – невже в умовах епідемії коронавірусу вони справді наполягатимуть на звичайному шкільному навчанні? Невже їхній комфорт і звички дорожче за життя їхніх дітей?

Останнє питання риторичне – деякі батьки на мітинг узяли також своїх дітей. Попри те, що карантин триває і перебування у місцях скупчення людей може бути небезпечним.

Та це не хвилює мітингувальників, як видно – вони навіть захисні маски не вдягли. Складається враження, що такі батьки, висуваючи абсурдні вимоги до влади і показуючи власну дурість, свого часу самі в школі не довчилися.

В Днепре прошел митинг против дистанционного образования