Місто визначилося з фінансуванням охорони спадщини

22.07.2020 15:10   -
Автор:

У Дніпрі затвердили програму з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища міста на 2021 – 2025 роки.

Депутати міської ради під час 59-ої чергової сесії затвердили програму з охорони культурної спадщини та збереження історичного середовища міста Дніпра на 2021 – 2025 роки.

Щороку на її реалізацію планують виділяти від майже від 17 млн грн до 23,3 млн грн., а загальний кошторис – понад 100 млн грн.

Затвердження програми є актуальним питанням, оскільки місто має кілька сотень пам’яток, деякі важливі не лише для міста, а й становлять цінність для всієї країни. Наразі серед основних завдань – проведення обліку та контролю зі збереження і використання об’єктів культурної спадщини міста, організація робіт із благоустрою, консервації, реставрації, реабілітації, музеєфікації, ремонту та пристосування, створення умов для поліпшення туристичної привабливості Дніпра та інше.

Заплановані заходи програми дозволять розв’язати більшу частину наявних проблем зі  збереження культурної спадщини міста.

Автор – Боніфацій