Торгівельна мережа “Епіцентр” відреагувала на скандал через поширену нею раніше рекламу

12.11.2020 18:08   -

В Україні стався черговий рекламний скандал – торгівельна мережа “Епіцентр поширила в мережі Фейсбук рекламу із неоднозначним змістом, що, нібито, ігнорував запроваджений урядом “карантин вихідного дня” по всій Україні.

Продукти у нас є, вироби медичного призначення, ліки – є, корм для тварин – є. Завозимо пальне”. І додав картинку: “Увага! Вводимо 72-годинну п’ятницю!!!“, – йшлося в рекламному повідомленні.

Дехто в такій рекламі побачив відвертий заклик до ігнорування карантину. Зокрема – міністр МОЗ Максим Степанов. Чиновник відверто обурився таким закликом.

Цинізму, схоже, немає меж. Впевнений, що контролюючі органи дадуть відповідну оцінку такій заяві мережі.Я, зі свого боку, запрошую власників, яким так кортить покуражитись на темі «життя та смерті», наступного разу відвідати зі мною хоча б одну з реанімацій, де кожного дня помирають хворі на COVID-19“, – написав Степанов у своєму Фейсбуці.

В офіційному поясненні торгівельної мережі “Епіцентр” (ТОВ “Епіцентр К”), що надійшло до нашої редакції, йдеться про те, що компанія шанує українські закони і не збиралася порушувати постанови уряду, а в рекламному оголошенні йшлося про те, що мережа не припинятиме обслуговування клієнтів на вихідних, адже в продажі матиме товари, реалізація яких не заборонена постановою щодо карантину.

Під час карантину вихідного дня мережі “Епіцентр” та “Нова лінія” реалізовуватимуть виключно життєво необхідні товари, дозволені постановою КМУ “Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р” № 641, до яких належать харчові продукти, засоби гігієни, лікарські засоби та товари медичного призначення, ветеринарні препарати, корми та доставлятимуть їжу із наших ресторанів“, – сказано в повідомленні компанії.

Представники компанії окремо підкреслили, що хоч і не згодні з рішенням українського уряду, адже матимуть великі збитки, все одно виконуватимуть усі прийняті постанови і дбатимуть про дотримання встановлених протиепідемічних заходів.

“Ми поважаємо позицію Кабінету Міністрів України та будемо її дотримуватися, хоча не згодні зі всіма заходами, впровадженими Урядом для посилення карантину. Бережіть себе та своїх близьких та дотримуйтеся рекомендацій ВООЗ”, – підкреслили представники компанії.