Відтепер в Еміратах можна вільно вживати алкоголь та кохатися поза шлюбом

12.11.2020 17:34   -

Держава оголосила про пом’якшення своїх суворих ісламських законів – вживання алкоголю та спільне проживання поза шлюбом дозволяється в Об’єднаних Арабських Еміратах.

В ОАЕ скасовують штрафи та інші види покарання за вживання, продаж і зберігання алкогольних напоїв. Заборона зберігається лише для осіб молодше 21 року — а також для тих, хто продасть алкоголь молоді або купить міцні напої для молодих людей.

Донедавна пари, які реєструвались у готелі, повинні були надати докази про одруження, але зараз це скасовано для міжнародних туристів. 

Раніше іноземних жінок-туристів віком до 45 років повинен був супроводжувати чоловік (махрам), коли вони подорожували до країни під час хаджу.

Раніше інша ісламська країна Саудівська Аравія також скасувала заборону для водіїв-жінок.

Співжиття пар, які не перебувають у шлюбі, в ОАЕ вважали кримінально злочином. І хоча такі покарання застосовувалися рідко, щоразу такі історії провокували міжнародні скандали. Схожий випадок стався в 2013 році, коли громадянка Норвегії заявила правоохоронцям Дубая про зґвалтування, проте отримала 16-місячний тюремний термін за позашлюбний секс, вживання алкоголю і лжесвідчення.

А тепер сексуальні стосунки з обопільної згоди не каратимуться законом, крім низки випадків, коли покарання за це збережено:

  • якщо кому-небудь з учасників пари менше 14 років;
  • якщо «обопільна згода» фактично означає обман жертви через її юний вік або розумову відсталість;
  • якщо один з учасників такого акта — близький родич, піклувальник або опікун жертви;
  • якщо ж скоєно зґвалтування неповнолітньої чи психічно нездорової жертви, таке застосування сили карається смертною карою.

Так звані вбивства честі, коли чоловіки вбивають родичок жінок, які, як вважається, принизили родину, також зазнали кримінальної відповідальності згідно із законами, які набрали чинності негайно. Також будуть передбачені більш суворі покарання для чоловіків, які переслідують жінок, – повідомляє thetimes.

До законодавства про розлучення були внесені додаткові зміни. Ті, хто подає заяву на розлучення, тепер дотримуватимуться правил відповідно до країни, де відбувся шлюб, якщо весілля не було в ОАЕ. Більше того, для чоловіків, які переслідують жінок, були введені суворі покарання, а також за випадки зґвалтування.

Нові правила арешту. Відтепер уповноважені судом правоохоронці, які здійснюють арешт, зобов’язані задіяти перекладача, якщо підозрюваний не володіє арабською мовою.

Розширення особистих свобод відображає зміну профілю країни, яка прагне визнати себе західним напрямком для туристів, шукачів долі та бізнесу, незважаючи на жорсткий ісламський правовий кодекс, який раніше ініціював судові справи проти іноземців.

Була оголошена ініціатива держави щодо залучення 100 мільйонів міжнародних туристів до 2030 року.

Об’єднані Арабські Емірати готуються приймати відкладену наймасштабнішу Всесвітню виставку «Експо 2020», що проходитиме з 1 жовтня 2021 року по 31 березня 2022 року у Дубаї (ОАЕ).

Проведення виставки було заплановано ще на 2020 рік, однак, через пандемію, вперше в історії, було прийняте рішення про перенесення «Експо 2020».

Дубайська виставка World Expo 2020 року, як очікується, приверне в ОАЕ 25 млн іноземних відвідувачів.