“Карантин вихідного дня” в Україні запровадять до нового року

12.11.2020 07:42   -

Уже цієї суботи на українців чекає посилення карантинних заходів – уряд впроваджує “карантин вихідного дня” з 00 годин суботи, 14 листопада. Карантин діятиме аж до 31 грудня цього року. Про це повідомляє УП із посиланням на джерела в МОЗ.

Учора Кабінет міністрів на своєму засіданні прийняв постанову про скасування адаптивного карантину в Україні та запровадження “загального карантину”, що загалом посилює обмеження – тепер для всієї країни діятимуть мінімум вимоги до помаранчевого рівня епідемічної небезпеки.

В рамках загального карантину уряд ухвалив рішення про “локдаун вихідного дня”, що трим\ватиме поки що до 30 листопада, але в уряді заявили про рішення продовжити такі обмеження до 31 грудня 2020 року, а за потреби – на довше.

Учора ж міністр МОЗ Максим Степанов під час брифінгу пояснив, що означає “карантин вихідного дня”.

Обмеження, яке ми хочемо встановити — це “карантин вихідного дня“, який буде діяти з 00:00 суботи до 00:00 понеділка. У вихідні дні додатково до обмежень, передбачених у будні дні, заборонено — приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування, барів, ресторанів, кафе тощо

Також заборонено: приймання відвідувачів у ТРЦ, інших закладах розважальної діяльності, приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері торгівельного і побутового обслуговування населення, крім торгівлі продуктами харчування в магазинах, 60% площі яких призначено для торгівлі продуктами, пальним, лікарськими засобами тощо.

Не будуть працювати заклади культури, заборонена діяльність фітнес-центрів, спортзалів та басейнів.

У нас будуть працюватиторгівля продуктами харчування в магазинах, 60% торгівельної площі яких призначено для торгівлі продуктами харчування, пальнимлікарськими засобами та виробами медичного призначення, ветеринарними товарамикормами”, — сказав міністр.

Буде продовжуватися діяльність заклади з надання фінпослуг, операторів поштового звязку, автозаправок тощо.

Також, зі слів міністра, будуть працювати:

  • всі заклади, які проводять діяльність із надання фінансових послуг,
  • фінансові установи, також дозволена діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей,
  • оператори поштового зв’язку,
  • заклади медичної практики, ветеринарної практики,
  • заправочні комплекси без зон харчування,
  • заклади з технічного обслуговування, ремонту транспортних засобів.

На вихідні залишається працювати транспорт без обмежень, будуть працювати всі магазини, які торгують продуктами харчування, будуть працювати автозаправочні станції, обмінні пункти, заклади харчування — виключно з торгівлі на виніс”, — зазначив міністр.

Він додав, що готелі і готельні комплекси працюють, але виключно як заклади, що надають готельні послуги.