Популярність Зеленського і його “слуг” продовжує падати – соціологи

12.11.2020 08:42   -

Рейтинг Зеленського продовжує своє падіння, а партія “Слуга народу” сьогодні має шанси посісти лише 3-є місце у парламентських виборах, аби вони проводились. Про це свідчить дослідження Київського міжнародного інституту соціології (КМІС).

З 17 по 24 жовтня 2020 року КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Метою дослідження було вивчити внутрішньо- і зовнішньополітичні орієнтації громадян України та з’ясувати актуальні президентські і партійні рейтинги.

Рейтинг президента Зеленського, згідно опитування, хоч і не швидко, але падає. А найголовніше – все більше зростає популярність його найбільшого політичного конкурента, про якого постійно згадує Зеленський – Петра Порошенка. Якщо у квітні цього року за Зеленського на виборах готові були проголосувати майже 41% опитаних – то тепер лише 33,3%. А от у Порошенка рейтинг поступово росте – з 15,7 у квітні – до 17,3% підтримки у жовтні.

Щодо партійних вподобань українців, то згідно опитування можна побачити, що “Слуга народу” остаточно втратила першість, пропустивши поперед себе такі політичні сили як ОПЗЖ та ЄС. З такими темпами, “СН” скоро наздожене “Батьківщина. “ОПЗЖ” готові підтримати 22,1% тих, хто визначився з вибором, “Європейську солідарність” – 19,3%, “Слугу народу” – 18,7%, “Батьківщину” – 9,3%, “Силу і Честь” – 6,6%, Радикальну партію – 5,4%.