Під наглядом ОПОРИ депутати почали працювати активніше, – Юлія Лисенко

14.06.2018 12:30   -
Автор:

Вже третій рік поспіль Громадянська мережа ОПОРА продовжує досліджувати діяльність народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах. У 2017 році об’єктами моніторингу стали 88 народних обранців. Це здійснюється у рамках програми USAID «РАДА: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа та партнерами.
Про це координатор проекту, громадський консультант ОПОРИ в Дніпропетровській області Юлія Лисенко розповіла в коментарі Інтернет-виданню «ДНІПРО. ГОЛОВНЕ».
В рамках даного проекту, вже третій рік поспіль Громадянська мережа ОПОРА продовжує досліджувати діяльність народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах. У 2017 році об’єктами моніторингу стали 88 народних обранців (у 2015 році моніторингу підлягали 36 депутатів, в 2016 році – 105).
«В Дніпропетровській області, в 2017 році ми спостерігали за роботою 17 депутатів-мажоритарників. В цьому році вирішили також промоніторити роботу «списочників», які родом з нашої області. Загалом це 28 народних депутатів. В своєму проекті ми намагаємось відійти від суб’єктивістських поглядів, тож, часто це подається як суха статистика, проте, цифри не брешуть. Виборці самі можуть оцінити результати роботи представника свого округу», – сказала вона.
Читайте також: Как работают нардепы от Днепропетровщины?
Діяльність відібраних для моніторингу депутатів аналізується за двома ключовими показниками: законотворча робота в парламенті та активність у виборчому окрузі. В свою чергу роботу в парламенті також можна зобразити в кількісному вимірі: відвідуваність, кількість поданих законопроектів та скільки з них прийнято, кількість запитів чи виступів.
Читайте также: Нардепы от Днепропетровщины разобщены, – политолог
«Напередодні виборів ми вирішили за недоцільне складати рейтинг народних депутатів, як робили попередні роки. Просто не хочемо, щоб перші або останні місця в рейтингу ставали спекулятивними. Проте, вважаємо за необхідне інформувати громадян саме про роботу парламентарів. Самі депутати, особливо ті, що опинились в полі нашого зору, почали працювати набагато активніше», – додала Юлія.