Обвал шахти на Дніпропетровщині: є постраждалі

03.12.2020 21:03   -

Про обвал шахти «Тернівська», що належить ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат» на своїй Фейсбук сторінці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло волинець, – інформація від УП.

За словами пана Миколи, обвал стався на глибіні 1383 метри і за попередньою інформацією рятувальникам вдалося дістати одну людину.

З шахти «Тернівська» (ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат») повідомляють про обвал гірської породи на горизонті 1383 м. На місці обвалу працюють рятувальники. За попередньою інформацією з-під завалу дістали одну людину, інформацію про стан здоров’я уточнюємо“, – написав Волинець.

Пізніше Михайло Волинець повідомив, що за інформацією від рятувальників на місці стало відомо про те, що під завалом опинилось троє людей – їх усіх рятувальникам вдалося витягнути на поверхню. Двоє людей було доправлено до лікарні, а третя особа відмовилась від госпіталізації.

Цікаво, що повідомлень про даний інцидент немає на офіційних сторінках ні ДСНС Дніпропетровської області ні ДСНС України – невже інформацію замовчують навмисно, щоб не привертати увагу до аварії на шахті, де раніше шахтарі страйкували саме через неналежні умови праці і недотримання заходів безпеки?

Волинець відзначив, що причиною аварії стало нехтування вимогами до організації виробництва, на що він особисто звертав увагу перед цим.

А взагалі про що може йти мова, якщо в процесі протесту гірників на КЗРК, який проходив з 2 вересня до 15 жовтня, прем’єр-міністром було дано доручення Держслужбі праці провести якісну перевірку, чого належним чином не було виконано. Тому що перевірка здійснювалась в умовах простою підприємства, а не в умовах видобутку“, – обурився Микола Волинець.

Раніше повідомлялось, що шахтарі шахт «Батьківщина», «Гвардійська», «Тернівська» (на якій стався обвал) та «Жовтнева», що належать до Криворізького залізорудного комбінату проводили страйк з вимогою покращення умов праці та підвищення зарплати.