Криворізькі шахтарі продовжують страйк – вони звернулися із заявою до депутатів Європарламенту

14.09.2020 09:24   -

Раніше повідомлялось, що 8 вересня 393 шахтарі шахт «Батьківщина», «Гвардійська», «Тернівська» та «Жовтнева», що належать до Криворізького залізорудного комбінату, оголосили про страйк з вимогою покращення умов праці та підвищення зарплати.

Наразі їхні вимоги не задоволені і гірники продовжують забастовку, відмовляючись підійматися з шахти.

У неділю 13 вересня шахтарі записали відеозвернення до депутатів Європейського парламенту, щоб ті якось вплинули на ситуацію, – повідомляє видання Хвиля.

Вельмишановний комітет Європейського парламенту! Ми шахтарі в місті Кривий Ріг. Вимагаємо від ПАТ “Кривбасзалізрудком”стабільної виплати заробітної плати в обіцяному розмірі, повернення безпечних робіт, а також поліпшення умов праці. Але конструктивний діалог з власниками об’єкта так і не був збудований. Вони погрожували нам кримінальними справами і відповідальністю, тому що об’єкт не працює, поки ми страйкуємо. Ми просимо Вас про допомогу у вирішенні спору між власниками підприємства і роботодавцями. Ми просимо вас про захист наших сімей і нас самих від фізичного і морального примусу. З повагою, шахтарі Кривого Рогу“, – йдеться в заяві шахтарів.