На Дніпропетровщині сотні шахтарів оголосили страйк

08.09.2020 13:23   -

На Дніпропетровщині 393 шахтарі шахт “Батьківщина”, “Гвардійська”, “Тернівська” та “Жовтнева”, що належать до Криворізького залізорудного комбінату оголосили про страйк з вимогою покращення умов праці та підвищення зарплати – гірники відмовились підійматися з шахти на поверхню і наразі перебувають під землею. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників, нардеп Михайло Волинець у Facebook.

«90 гірників шахти «Гвардійська», 60 гірників шахти «Тернівська», 214 гірників шахти «Батьківщина» оголосили підземний протест на знак солідарності з вимогами 29 гірників «Жовтневої», які шосту добу вимагають збільшення зарплат та покращення умов праці. Станом на 8.30 у підземному протесті Криворізького залізорудного комбінату беруть участь 393 працівників. З інших підприємств Кривого Рогу, регіону повідомляють про готовність підтримати колег підземними та наземними мітингами, оголосити «італійський страйк», – написав Волинець.

Шахтарі обурені цинічним порушенням їхніх прав та повальним недотриманням умов безпеки та охорони праці на підприємстві. Із шахтарями сьогодні планують зустрітись представники центрального офісу Служби держпраці, яким гірники планують представити всі докази порушення норм і вимог техніки безпеки на підприємстві.

Зображення може містити: 1 особа