Активісти вимагають звільнення з посади ректора Дніпровського національного університету через корупцію

08.09.2020 16:43   -

Громадська організація «Український комітет по боротьбі з корупцією” звернулася у Міністерство освіти і науки із вимогою звільнити з посади ректора ДНУ Миколу Полякова, – повідомляє видання «Новости Днепра».

Звинувачення активістів серйозні – системна корупція в закладі освіти під прикриттям самого ректора.

Активісти стверджують, що мають докази протиправної діяльності ректора і збирали компромат аж з 2016 року.

«У 2016 році в ДНУ видавали дипломи студентам, які в ньому значилися, але не навчалися. Тоді ж на одній з кафедр працювали лаборанти-мертві душі, вони отримували зарплату, але ніколи не працювали в університеті. За цим стояла дружина одного з деканів вузу – завідуюча кафедри“, – заявив голова громадської організації Анатолій Шевченко.

Окрім того, активісти закидають адміністрації університету нецільове використання бюджетних коштів та внесків до студентської профспілки, а також замовлення послуг у фіктивних фірм.

Нажаль, корупція у наших вишах – справа звична, а тому дивуватися таким звинуваченням не доводиться.

Варто нагадати, що Микола Поляков – незмінний ректор ДНУ імені О. Гончара з 1998 року. Він є одним з провідних учених України у галузі досліджень рідин і газів, головний редактор наукового журналу «Вісник Дніпропетровського університету», автор і співавтор більш ніж 300 наукових праць.

Можливо, величезні стільці біля головного корпусу ДНУ символізують не навчальний процес, а бюрократів, що засиділись на своїх університетських посадах?

Учиться нужно всегда и через обучение добиваться реализации своих самых  смелых надежд, – Николай Поляков - Новости Днепра