У Намібії на місцевих виборах переміг Адольф Гітлер

03.12.2020 20:37   -

Минулого тижня Адольфа Гітлера Уунону обрали радником округу Омпунджа, – повідомляє ВВС. Намібійський політик, названий на честь Адольфа Гітлера, каже, що не планує світового панування після перемоги на місцевих виборах, де чоловіку з дивним іменем вдалося здобути 85% голосів виборців.

В інтерв’ю німецькій газеті Bild він наполягав на тому, що він “не має нічого спільного” з нацистською ідеологією. Адольф, як і інші германські імена, не рідкість у країні, яка колись була німецькою колонією. Він був обраний правлячою партією “Свапо”, яка очолювала кампанію проти колоніального правління та правління білих меншин.

Адольф Гітлер переміг на виборах у Намібії

Пан Уунона зізнався, що батько назвав його на честь нацистського лідера: “Він, мабуть, не розумів, що стоїть за іменем “Адольф Гітлер“. У дитинстві я сприймав це як цілком нормальне ім’я. Лише коли я подорослішав, я зрозумів: ця людина хотіла підкорити собі весь світ. Я не маю нічого спільного з жодною з цих речей“, – сказав Уунона.

Уунона сказав, що дружина називає його Адольфом і він публічно використовує це ім’я, тому ​​не планує його змінювати.

Між 1884 і 1915 роками Намібія була частиною німецької імперії, яка називалася Німецькою Південно-Західною Африкою, тож німецькі імена не такі рідкісні в цій країні.