На Донбасі ворожий снайпер поранив українського військовослужбовця

08.02.2021 08:15   -

За повідомленням прес-служби ООС, минулої доби, 7 лютого, з зоні проведення ООС було неспокійно – в результаті снайперського вогню з боку терористів біля населеного пункту Новомихайлівка було поранено українського воїна – його доправили до лікувальної установи.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Новомихайлівки, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників зі станкових протитанкових гранатометів та прицільний постріл зі снайперської зброї. В результаті цього військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил отримав вогнепальне поранення. Воїна оперативно доставили до лікувального закладу, де йому надається належна медична допомога“, – сказано в повідомленні.

Загалом, минулої доби бойовики 4 рази порушили режим припинення вогню. Окрім згаданих випадків, біля населеного пункту Золоте-4 противник вів вогонь з автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також – стрілецької зброї. Поблизу Луганського збройні формування Російської Федерації здійснили дистанційне мінування місцевості біля наших позицій мінами ПОМ-2.

Бойових втрат в українських підрозділах за минулу добу не було.

За час поточної доби порушень з боку збройних формувань Російської Федерації не зафіксовано.

Нагадаємо, що 6 лютого поблизу Пісків було поранено українського військовослужбовця, а ще троє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил підірвалися на невідомому вибуховому пристрої під час висування на позиції. Від отриманих поранень двоє захисників – загинули, за життя третього наразі борються дніпровські медики (гелікоптером вояка було доставлено до Дніпра).