Засніжило у Європі. Не обминуло й Україну

08.02.2021 08:27   -

В Україні хуртовина вплинула на рух транспорту, скасовано рейси літаків, застрягли вантажівки на трасах.

Станом на сьому годину понеділка (08.02) cпостерігається місцями невеликий сніг у Львівській (сніговий покрив до 30 см), Кіровоградській (4 см), Дніпропетровській (2 см), Полтавській (1 см), Волинській (7 см), Житомирській (10 см), Київській (5 см), Черкаській (25 см), Тернопільській (11 см), Хмельницькій (10 см), Рівненській (6 см) областях та м. Київ (2 см), – повідомляє ДСНС.

Прогноз погоди в Україні на 8 лютого

Вдень сніг, хуртовини, у західних, північних та центральних областях значний сніг, на півдні країни та в Карпатському регіоні мокрий сніг з дощем, налипання мокрого снігу, ожеледь, на Закарпатті значний дощ. На дорогах ожеледиця. Вітер переважно східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура 2-7° морозу, у північній частині до 10° морозу, у південних областях та на Прикарпатті 1-6° тепла, на Закарпатті та півдні Одещини 7-12° тепла.
На Київщині значний сніг, хуртовини. На дорогах ожеледиця. Вітер східний, 7-12 м/с, пориви 15-18 м/с. Температура 7-10° морозу.

У Міносвіти рекомендували керівникам навчальних закладів Одеської, Миколаївської, Кіровоградської, Полтавської, Сумської, Черкаської та Чернігівської областей  терміново підготуватися  до можливого переведення дітей на дистанційну форму навчання через ускладнення погодних умов.

Через ускладнення погодних умов і сильний снігопад міжнародний аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького повідомив про скасування низки рейсів.

У зв’язку з погіршенням погодних умов на Львівщині оголошено І рівень небезпечності (жовтий). Водіїв просять після 15:00 утриматися від поїздок, а тим, хто в дорозі, – скористатися майданчиками для відстою.

«За повідомленням Львівського регіонального центру з гідрометеорології, у зв’язку із проходженням активних атмосферних фронтів від Балканського циклону 7–9 лютого очікується погіршення погодних умов. Оголошено I рівень небезпечності (жовтий). З метою недопущення аварійних ситуацій на автошляхах та з міркувань безпеки закликаємо водіїв та інших користувачів доріг сьогодні, 7 лютого, після 15:00 утриматись від поїздок», – повідомляє Укравтодор Львівщини у Фейсбуці.

У негоду в Укравтодорі рекомендують водіям, насамперед великогабаритного транспорту, користуватися майданчиками для відстою на дорогах державного значення.

У зв’язку зі складними метеоумовами в Дортмунді рейси авіакомпанії WizzAir Львів – Дортмунд – Львів також перенесли з 7 на 8 лютого, повідомили в аеропорту.

“Рейси WRC164 Львів – Бориспіль та THY0443/THY0444 Стамбул – Львів – Стамбул скасовані через метеоумови”, – йдеться у повідомленні.

За кордоном теж боряться з негодою. Влада країн заявляють, що такого сніговий колапс не спостерігалося в Європі останні десять років.

Через рясний сніг на дорогах стало різко менше машин, в окремих регіонах сполучення між містами майже припинилося.

На північ Європи прийшов холодний атмосферний фронт Дарсі. Нідерланди і Німеччину накрив сніговий шторм – транспортне сполучення між країнами було призупинено, метеослужби оголосили про червоний рівень небезпеки. У багатьох містах зупинили міський транспорт і скасували футбольні матчі.

Висота снігового покриву в Нідерландах склала до 30 см, а також спостерігалися пориви вітру – до 90 км / год.