Медицина від Зе: лише 1% грошей “коронавірусного фонду” витратили на закупку медичних засобів

01.10.2020 15:17   -

Як не дивно, але гроші з так званого “коронавірусного” фонду, який, начебто, був створений для поротьби з епідемією, були витрачені зовсім не на медицину і підготовку країни до протистояння з пандемією.

Видання Корреспондент.net опублікувало інформацію, згідно із якою за фінанси з короновірусного фонду не було придбано жодного апарату ШВЛ, натомість всі гроші фонту були витрачені на “велике будівництво” зе-команди. Відповідну заяву зробив голова Рахункової палати Валерій Пацкан в етері Українського радіо сьогодні, 1 жовтня.

Всього з фонду витратили 25 млрд гривень, половина з яких пішла на будівництво доріг, частина на доплати медикам, а також – на виплату допомоги по безробіттю та навіть доплати працівникам МВС та чиновникам МОЗ. Більше того – лише 289 млн грн було витрачено на придбання медичних засобів та засобів індивідуального захисту. Іншими словами, за прямим призначенням із фонду було витрачено всього лиш близько 1% коштів.

Велике будівництво» Зеленського: урядова програма чи медійна кампанія?

Пацкан прямо заявив у ефірі, що за кошти з фонду не проводились закупівлі дефіцитних апаратів штучної вентиляції легень для лікарень – перед виборами дороги важливіші.

Нагадаємо, що коронавірусний фонд улітку збільшили до 66 млрд гривень, при цьому всі гроші заздалегідь були розподілені. Нажаль, на медичні потреби переважна більшість грошей не була передбачена. Раніше ми повідомляли, що колийшній прєм’єр-міністр Олексій Гончарук назвав коронавірусний фонд просто “зручним способом перерозподілу бюджетних коштів” в цілях влади.

Авжеж, гроші для порятунку громадян спрямували на будівництво доріг, де тепер працюють “свої” фірми, приналежні до Коломойського та його посіпак в Дніпропетровській області. Вже писали про те, як близька до Святослава Олійника фірма УПС прекрасно освоює державні гроші на тому самому “великому будівництві”.

Ось така медицина від Зе.