У Дніпрі завершують капітальний ремонт вхідної групи в центрі первинної медико-санітарної допомоги №4

01.10.2020 14:43   -

У Дніпрі закінчують капітально ремонтувати вхідну частину та перший поверх у будівлі центру первинної медико-санітарної допомоги №4 по вулиці Шевченка, 6А. Тут розміщуватиметься амбулаторія, лабораторія, адміністрація центру, прийматимуть вузькі спеціалісти міської поліклініки №2, буде дитяча стоматологічна поліклініка, а також центр для дітей з обмеженими можливостями.

Під час капітального ремонту (загальна площа 180 квадратних метрів) серед іншого передбачено улаштування сходів, пандусу, автоматичних дверей. Ззовні вхід будівлі утеплюють. Усередині на першому поверсі частково переоблаштовано приміщення, замінюють ліфт, ремонтують вбиральні, кабінети, замінюють комунікації. Усе зроблять і обладнають для людей з інвалідністю. Наразі роботи виконані на 70%, а завершити планують за декілька тижнів.

«Оновлення проходить тут у рамках відповідної міської програми з капітальних ремонтів лікувальних закладів. Наразі такими ремонтами охоплено 9 лікувальних установ, переважно це амбулаторії. Зокрема, у будівлі центру №4 раніше вже капітально відремонтували покрівлю. А після закінчення робіт по вхідній групі та першому поверху, проводитимемо ремонти і на інших поверхах. Оновлення лікувальних установ обов’язково продовжуватиметься. Наступного року серед іншого плануємо ремонтувати і медзаклади вторинної ланки. Усе для того, щоб дніпряни отримували медичну допомогу в сучасних, комфортних умовах, які відповідають усім нормам доступності», – підкреслив заступник міського голови, директор департаменту охорони здоров’я населення ДМР Андрій Бабський.

Зі свого боку, генеральна директорка дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги №4 Антоніна Думенко зазначила: «Ми дуже раді, що наш центр потрапив до числа тих об’єктів, де проводять капітальний ремонт вхідної групи та першого поверху. Усередині зроблено деякі переоблаштування, зокрема й у холі, де розміщуватиметься реєстратура, яка буде максимально зручною, передусім для пацієнтів. У цій будівлі одна з наших амбулаторій, яка обслуговує достатньо велику кількість населення – 10 тис. Тому покращення обслуговування відчує велика кількість дніпрян. Ремонтні бригади працюють і у вихідні дні. Усе роблять сумлінно і якісно. Прийом лікарів не припиняли, перевели в інші кабінети і організували вхід до будівлі з іншого боку, щоб з ремонтними роботами люди не перетиналися. Вже зовсім скоро прийматимемо наших пацієнтів у цілком нових умовах».