Марсохід Perseverance відправив на Землю перші фото після відновлення зв’язку

28.10.2021 14:03   -

Марсохід Perseverance відправив на Землю перші фото Червоної планети після відновлення зв’язку. Два тижні Сонце перебувало між Землею та Марсом і порушувало зв’язок, – повідомляє Space.

На жаль, на початку цього місяця всі ці заходи були тимчасово припинені. У період з 2 по 14 жовтня Сонце перебувало посередині між Землею і Марсом, що спричинило втрату зв’язку між NASA, Perseverance та всіма іншими марсіанськими роботами. До події, яка відбувається що два роки, NASA повністю було готове. Тепер, коли сонячна перешкода вже позаду, Perseverance повертається до свого звичайного ритму завантаження купи нових фотографій щодня .

Упродовж цих двох тижнів NASA не могло керувати марсоходом, тому припинило надсилати сигнали. Але раз на тиждень марсохід Perseverance і мінікоптер Ingenuity обмінювались між собою даними про технічний стан. Після відновлення зв’язку їх одразу ж надіслали на Землю.

Марсохід продовжив вивчати кратер Джезеро і погоду на Марсі та надіслав на Землю кілька нових фотографій.

NASA Perseverance Rover: Threading a Needle on Mars

18 лютого на Марсі у кратері Джезеро сів ровер Perseverance. Після посадки він зробив кілька фотографій і записав звук. 22 лютого в NASA показали відео посадки Perseverance. Виявилося, що на парашуті ровера було секретне повідомлення, яке розгадали користувачі Reddit. Незабаром ровер почав надсилати панорамні фото і записи.

This Photo Of Martian Rocks Is One Of Perseverance's Best Shots Yet

Є кілька причин, чому ця картина така вражаюча. З одного боку, скелі, зображені тут, виглядають дивовижно . Вони вкриті піском, мають численні нерівні краї та всіяні крихітними дірками — ймовірно, через піщані бурі на Марсі та кислотний туман. Крім того, якість зображення є однією з найкращих, які коли-небудь повертали Perseverance. Мало того, що в скелях є неймовірні деталізація, але й глибина фотографії виглядає так, ніби вона була зроблена в портретному режимі на новому iPhone 13. З технічної точки зору, фотографія чудова.

5 квітня ровер успішно висадив на Марсі вертоліт Ingenuity, чим дав старт його польотам: ““Наполегливий” видобув кисень на Марсі, а “Винахідливий” здійнявся у марсіанське небо”, ““Винахідливий” вертоліт Ingenuit здійснив свій найдовший марсіанський політ”.

Проблемним для Ingenuity був лише шостий політ.