Майже 800 учнів пішли до оновленої гімназії Дніпра

02.09.2021 10:33   -

Майже 800 учнів зустріли День знань в оновлених стінах дніпровської гімназії №33. Для школярів – стильні й затишні класи, нова техніка, обладнане подвір’я зі спортивним майданчиком, – повідомляє ДніпроОДА.

«Не міг не відвідати гімназію зі 150-річною історією. Тепер це сучасний європейський об’єкт, – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. – В області втілюється понад 20 інфраструктурних проєктів». 

До свята міністр подарував учням книжки для шкільного буккросингу.  

Найстарішу гімназію Дніпра оновили за програмою Президента України “Нарешті реконструкція найстарішої гімназії Дніпра, розпочата ще за президенства Порошенка, завершується”.

Таке глобальне перетворення – перше в історії закладу. Від старої будівлі залишилися лише стіни. Все інше – замінили, укріпили, відремонтували. 

«Освітній простір, у якому хочеться навчатися. Де кожен куточок радує око. Де комфортно, тепло, яскраво. Такий результат реконструкції Дніпровської гімназії №33. Кардинальні зміни – і в інших навчальних закладах області», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко. 

Підрядники максимально зберегли історичну самобутність будівлі. А в інтер’єри навчальних кабінетів додали «родзинку» – тематичні фотошпалери. Наприклад, вхід до кабінету біології прикрашає малюнок із зображенням підводного світу. Є інсталяція на хімічну тематику. На ній – атоми і молекули.

На підлозі у коридорах – дизайнерський малюнок. Він збігається з кольоровими лініями на стінах.

Територію навколо гімназії озеленили. Внутрішнє просторе подвір’я виклали новою тротуарною плиткою. До Дня знань там вперше після ремонту влаштували свято.

«Кращого початку навчального року годі й бажати. Свято – подвійне. Зустрічаємо його у повністю оновленій будівлі»,  –  сказала директорка гімназії №33 Лідія Яворенко.

Про безпеку учнів дбає «розумна» система відеоспостереження. Камери – як всередині, так і на фасаді будівлі. Вміють розпізнавати обличчя та номери автомобілів.

За смачними обідами – до реконструйованої їдальні. Харчоблок – двоповерховий. Підвал обладнали під комори для зберігання продуктів. Там є дві душові, підсобні кімнати. Продукти нагору доправляє вантажний підйомник.

У зоні кухні – потужні витяжки та професійні плити. Стіни в обідній залі декоровані соковитими овочами та фруктами.

Цьогоріч гімназії – 156 років. Вона почала роботу у 1865 році. Була першим навчальним закладом для дівчат у Катеринославі. Вихованки вивчали природознавство, фізику, географію, математику, іноземні мови, історію, педагогіку, рукоділля, музику, співи, танці.

Учні гімназії сіли за парти в модернізованих класах