“Громадські електросамокати на вулицях міста не дають спокою крадіям”, – поліція

18.07.2021 16:11   -

У Дніпрі для зручності мешканців і гостей міста було запроваджено корисній сервіс – прокат електросамокатів для пересування вулицями Дніпра. Втім, далеко не всі громадяни цінують досягнення цивілізації. Нажаль, у нас і досі поширений стереотип, що “спільне – значить – нічиє”, а тому те, що належить громаді чи державі можна елементарно присвоїти.

У березні цього року інвестори запустили проєкт – у Дніпрі запрацював сервіс оренди електросамокатів. Цілодобово ними можна кататися середмістям і набережною. Такий шеринг нині має популярність у багатьох європейських країнах. А ще це актуально в умовах карантину, адже створює альтернативу нетривалим поїздкам громадським транспортом.

Але уже вкотре вандали намагаються зламати (вкрасти) ось ці засоби пересування. Поліція повідомила про чергову “атаку” на транспортні засоби.

Раніше ми повідомляли, що у квітні молоді люди взяли на прокат електричний самокат, а потім просто втопили його у річці Дніпро, скинувши у воду з Січеславської набережної. Діти вирішили скинути транспортний засіб у воду заради сміху. 

А ось уже 15 липня стався ще один випадок – кілька осіб розбили комунальну власність, а потім просто вкрали пошкоджений самокат.

Громадські електросамокати на вулицях міста не дають спокою крадіям. Вчора, близько 11-ї години спецлінії 102 зателефонував небайдужий громадянин і повідомив, що бачив як двоє невідомих розбили електросамокат Bolt, який можна взяти напрокат, обрізали на ньому дроти сигналізації та потягнули вбік вулиці Ламаної. Патрульний екіпаж оперативно, гарячим слідом виявив двох громадян, які несли вказаний транспортний засіб. Їх зупинили та затримали. На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу“, – повідомляє патрульна поліція Дніпра.

На зображенні може бути: 1 особа та на відкритому повітрі
На зображенні може бути: на відкритому повітрі