Від отриманих у зоні бойових дій поранень помер захисник із Дніпропетровщини Олександр Горбенко

19.07.2021 08:33   -

Стало відомо, що поранений в результаті обстрілів бойовиками на Донбасі мешканець Дніпропетровщини (Кривий Ріг) Олександр Горбенко помер у лікарняному закладі.

Дуже боляче… На світанку зупинилося серце нашого земляка… ГОРБЕНКО ОЛЕКСАНДР ОЛЕКСАНДРОВИЧ, 29 років, 15.07 приблизно о 21.30 під час ворожого обстрілу отримав опіки тіла 80 відсотків , лікарі боролися за життя … САШУ вбили російські найманці на українській землі. В 2014 році Саша став на захист країни . Вічна пам‘ять нашому Герою, співчуття родині і побратимам. Про час і місце поховання повідомлю додатково“, – написала на своїй сторінці у Фейсбук відома волонтерка з Дніпра Тетяна Губа.

Нагадаємо, що 15 липня в результаті ворожих обстрілів троє українських військових отримали поранення, двоє – бойове травмування. Стан одного захисника – був важкий, інших – задовільний.

Раніше Тетяна повідомляла, що Олександр знаходиться в опіковому центрі в Харкові і забезпечений усім необхідним.

Саша отримав важкі опіки на позиції 15.07 близько 21.30 під час обстрілу ворогами. Перша медична допомога, евакуація «з нуля» та в опіковий центр лікарні швидкої медичної допомоги міста Харкова все здійснено своєчасно , евакуювали вночі військовим вертольотом. Саша забезпечений усіми необхідними ліками, перебуває в опіковому центрі лікарні швидкої медичної допомоги міста Харкі , але нажаль опіки 80 відсотків тіла … Сестра сьогодні була в реанімації біля брата і спілкувалася з цивільними і військовими лікарями. Мер Кривого Рога Костянтин Павлов і заступник Костянтин Бєліков на зв‘язку і готові допомогти усім необхідним. Командир частини і побратими теж на зв‘язку з питанням чим допомогти …“, – написала волонтерка 17 липня.

На великий жаль, цього виявилось недостатньо для порятунку нашого захисника…

Протягом минулої доби, 18 липня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано 4 порушення з боку збройних формувань Російської Федерації. Поблизу селища Піски противник відкривав вогонь з мінометів 120-го калібру. Біля Авдіївки російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з підствольних гранатометів та здійснили дистанційне мінування території мінами ПОМ-2. Крім того, на Луганщині було зафіксовано проліт ворожого безпілотного апарату типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу немає.