Про великі автобуси, майбутній скейт-парк і будівництво сучасного об’єкта для надання цивілізованої послуги кремації, розповів заступник мера

09.04.2021 13:27   -

Заступник мера Михайло Лисенко розповів, що вже до кінця 2021 року в Дніпрі поміняють на 85% малогабаритний громадський транспорт на великі автобуси.

Однак, як уточнив Михайло Олександрович, на деяких маршрутах не в годину пік будуть все ж курсувати автобуси малої місткості. 

За його словами, коли буде неповне завантаження транспортних засобів – не в годину пік – на деяких маршрутах іноді можливо будуть курсувати автобуси невеликої місткості. Але їх буде небагато – не більше 15% від загального складу.

Також маленькі автобуси можуть залишитися на тих маршрутах, де немає технічної можливості проїзду великогабаритного транспорту. Де великі автобуси просто не зможуть розвернутися.

Також Михайло Лисенко розповів, коли в Дніпрі почнуть будувати крематорій в районі кладовища на Запорізькому шосе. 

Як повідомив заступник мера Дніпра Михайло Лисенко в інтерв’ю, приступити до будівництва планують вже в кінці липня – початку серпня цього року. За словами Михайла Олександровича, договір вже підписаний, заяву про екологічні наслідки опубліковано.

Нагадаємо, крематорій будуватимуть на перехресті вулиць Яснополянської і Аеропортівської. За інформацією з тендеру, будівля площою 1 500 квадратів. Усередині обладнають кілька приміщень, серед яких – тамбур-вестибюль, холодильна камера, місце для реєстрації і відправки урн. Крім всіх технічних приміщень планується також зробити кімнату відпочинку та психологічного розвантаження для операторів. 

Закінчити будівництво планують у 2022 році. Як він буде виглядати ми вже писали “Дніпро наближається до надання цивілізованої послуги кремації” – вже опублікований остаточний проект. Судячи з візуалізації, приміщення буде одноповерхове не вигадливий, але сучасне. У чорно-білих кольорах. Навколишню зону теж оновлять – зроблять лавочки, урни, паркомісця. Також відомо про екологічності крематорію і про те, як взагалі такі місця працюють.

Заступник мера розповів також про плани з побудови в районі прибережного скверу, це буде величезний майданчик для скейтерів, повноцінний парк європейського рівня. Коли саме його побудують заступник мера не уточнив. Сказав тільки, що проєктна документація розробляється на наступний рік.

Також Михайло Лисенко прокоментував нові знаки про заборону катання на скейті, які з’явилися на нещодавно відремонтованих вулицях і в скверах. За його словами, завдяки дітям, стрибаючим на скейтбордах, міському майну приноситься шкоди. Страждає мармур, граніт.

Нагадаємо, на лівому березі в Дніпрі недавно з’явилися фігури для катання ролерів і скейтерів. Їх привезли в сквер Олександра Усачова на проспекті Петра Калнишевського і вивантажили за тиром. Вони там тимчасово, але кататися вже можна. Асфальт рівний і ніхто не повинен заважати. У майбутньому там планують зробити повноцінний скейт-парк. Ось він буде виглядати.

Визуализация нового скейт-парка - фото: fb Сергея Пустового

А ось так це місце виглядає зараз.

Место, где будет парк/ фото: fb Сергея Пустового