Завтра відбудеться пробне ЗНО

09.04.2021 12:40   -

Цієї суботи, 10 квітня, у більшості областей України відбудеться пробне зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО). У Києві, Чернігівській та Миколаївській областях пробне тестування через локдаун перенесли на два тижні пізніше (24 квітня), – повідомляє сайт Міністерства освіти і науки.

На пунктах тестування учні повинні бути присутніми до 10:50, а саме тестування почнеться близько 11:00. З собою необхідно мати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, а також запрошення-перепустку.

Учасників тестування закликали дотримуватися карантинних правил — бути у масках, мати з собою дезінфектори та дотримуватися соціальної дистанції.

Незалежно від того, коли саме учасники проходитимуть оцінювання — 10 чи 24 квітня — для них буде доступна можливість завантажити тестові зошити з будь-яких предметів із переліку та пройти тестування вдома.

Результати пробного ЗНО учасники отримають до 30 квітня.

Цього року для пробного тестування учасник може вибрати лише один з 12 предметів, які складають на ЗНО: українська мова, українська мова і література, історія України, математика, біологія, географія, фізика, хімія, англійська, іспанська, німецька та французька мова.

Також цього року дещо зросла вартість тестування. У Міносвіти це пов’язують зі зменшенням очікуваної кількості тестувань і збільшенням оплати праці педагогів. Вартість у регіонах коливається від 195 до 255 гривень.