Не на своєму місці: щодня близько сотні дніпрян незаконно залишають авто на парковках для людей з інвалідністю

09.04.2021 15:53   -

Поліцейські та інспекція з питань контролю за паркуванням провели рейд у Дніпрі щодо несумлінних водіїв, які паркуються на місцях, призначених для людей з інвалідністю. Водночас знайшли й інших порушників.

 «Паркувальні місця для людей з інвалідністю більші за розмірами, щоб водій міг комфортно відкрити дверцята автівки та витягнути візок, а якщо він зупиниться на звичайному місці – такі маніпуляції неможливі. Зазвичай у водіїв, які мають інвалідність, на транспортному засобі майорять спеціальні наліпки», – розповіла голова ГО «Центр соціальної адаптації людей з інвалідністю «Океан добра»». 

Щоб залишити машину, треба кружляти центром, зізнається дніпрянин Олександр Супрун: «Я далеко не можу паркуватися, бо треба ще на візку подолати довгий шлях. А де близько паркувальне місце, яке призначене для мене, то вже зайняте автівкою без наліпок і знаків. Я вважаю, що подібні рейди дуже важливі». 

Щодня у Дніпрі фіксується понад 1000 порушників паркування, а 100 з них – це ті, хто залишають авто на місцях для людей з інвалідністю, розповідає інспектор з питань паркування інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР Сергій Островський. Серед порушень – і залишені біля зупинок громадського транспорту автомобілі. Один з таких на вул. В. Мономаха під час рейду довелося евакуювати на штрафмайданчик.

 «Інспекція спільно з поліцією евакуює авто, яке заважає руху як транспорту, так і людей. Далі правоохоронці вже притягають несумлінних водіїв до відповідальності. Якщо містяни побачили подібне порушення, треба звертатися на гарячу лінію інспекції 068-578-04-37 або до патрульної поліції», – зауважила в. о. начальника інспекції з питань контролю за паркуванням Марія Алейніченко. Вона додала: за тиждень фіксують понад 4000 порушень правил паркування, а на штрафмайданчик потрапляє більше ніж 50 автомобілів.