Дніпропетровщина має одні з кращих показників впровадження місцевого самоврядування

29.05.2015 15:27   -
Автор:

29 травня на міжнародній конференції по європейським стандартам економічного розвитку голова обласної ради Євген Удод продемонстрував досвід Дніпропетровщини.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
«Наразі область на 100% готова працювати в умовах нової державної регіональної політики та закону про добровільне об’єднання громад. Ми першими в Україні затвердили Перспективний план формування територій громад. А це – найголовніший крок для економії коштів. Об’єднані громади зможуть значно зменшити витрати на управління, а зекономлені гроші в подальшому пустити на свій розвиток. Також на Дніпропетровщині відкрита перша і єдина в Україні Агенція місцевої демократії. Її мета – зміцнити освітні, економічні і професійні обміни між громадами Дніпропетровщини та Європи», – зазначив Євген Удод.
Читайте також: Решение про объединение территорий должна поддержать вся община, – Романов
У регіону є чималий досвід залучення сучасних європейських технологій у сфері енергоефективності і низка вже реалізованих проектів – впровадження енергомніторингу, енергоаудиту, видача грантів локальним громадам та школам на енергозбережні заходи, підвищення енергограмотності населення та інше. Протягом нинішнього року обласна рада планує розробити нові моделі співпраці влада-бізнес у напрямку теплової санації житлового фонду, модернізації комунальних котелень, застосування ЕСКО-моделі фінансування в комунальному та житловому секторі.
У міжнародній конференції взяли участь провідні експерти, науковці, економісти, держуправлінці, представники міжнародних фондів технічної та експертної допомоги з Європи та України.
Читайте також: Деякі райони визначилися з територіальним устроєм для проведення децентралізації