Бронза у Руслана Ткаленка і п’яте місце чоловічої збірної в естафеті

20.02.2021 17:42   -

Бронзу в спринтерській гонки у чоловіків взяв представник України Руслан Ткаленко, попри влучну стрільбу, він поступився лідерові 11,5 секунди.

Чемпіонат світу з біатлону – 2021 рік закінчується. 20 лютого – передостанній день турніру, в якому пройшли чоловіча та жіноча естафети. Жіноча гонка була досить успішною для нашої команди, адже вони виграли бронзові медалі, “Українки завоювали бронзу”.

Чоловіки виступили теж непогано й посіли п’яте місце, були найкращі за влучністю та другі за швидкострільністю. Кращий виступ був лише на ЧС в 2011р. – 3-е місце, а також 5-е – в 1993 і 2009 р.р.

На етапі кубка IBU в Брезно-Осрблі на старт спринтерської гонки у чоловіків вийшли семеро українців. І потрібно сказати, що п’ятеро з них приємно здивували вже на перших кілометрах дистанції, показавши дуже хороший результат на розгоні. А троє з них, Тарас Лесюк, Руслан Ткаленко і Андрій Доценко , пройшовши чисто стрілянину лежачи, навіть зайняли лідерські позиції в проміжному протоколі після першого вогневого рубежу.

На жаль, на другій стрільбі Тарасу Лесюк, який стартував першим з наших чоловіків, не вдалося знову закрити всі мішені, і спортсмен відправився на два кола штрафу. А ось Андрій Доценко і Руслан Ткаленко знову впоралися блискуче і помчали на фініш боротися за медалі. Руслану це вдалося краще і він у підсумку став бронзовим призером гонки. Позицію свою Ткаленко розділив з німцем Філіпом Хорном, який показав однакове з ним час – 11 секунд відставання від переможця Філіпа Навратіл. Давид Цобеля програв колезі по команді всього півсекунди. Таким чином, українець опинився на п’єдесталі в оточенні трьох німців.

У Дениса Насико знову не пішла стрільба – по два промахи на кожному з рубежів і сумарно 4. Це явно не той результат, до якого Денис прагнув.

Руслан Бригадир показав хорошу стрільбу, але навіть два нуля не допомогли йому заробити кубкові очки – на жаль, на лижні Бригадир був не такий гарний, як хотілося б. Віталій Труштакож непогано відстрілявся – всього один промах на першому рубежі, але невисока швидкість спортсмена не дозволила йому фінішувати в заліковій зоні.

Четвертим українцем, які закрили сьогодні всі мішені, став Сергій Телень. Але пізній стартовий номер ускладнив завдання завоювання високих місць.

В цілому, гонка вийшла дуже оптимістичною для наших хлопців. Така важлива для підняття бойового духу медаль Руслана Ткаленко, скорострільність Дениса Насико і Тараса Лесюка, хороша швидкість Андрія Доценко і Руслана Ткаленко. І в Кубку націй українські чоловіки зміцнити своє становище.