Українки завоювали бронзу

20.02.2021 16:18   -

Жіноча збірна України з біатлону на чемпіонаті світу в словенській Поклюці здобула бронзу в класичній естафеті. Збірну на змаганні представили Анастасія Меркушина, Юлія Джима, Дар’я Блашко та Олена Підгрушна.

Переможцями естафети стали норвежки, срібло взяла збірна Німеччини.

Зображення

За великим рахунком, відпустила на першому етапі Меркушина тільки італійку Лізу Віттоцці, яка звично виграла перший етап з солідною перевагою. Зробивши один промах на лежці, українка швидко спрацювала з одним запасним патроном і залишилася в групі переслідувачів лідера. А після ідеальної стійки Настя дуже чіпко вхопилася за швидкими Інгрід Тандреволд і Ванессою Хінц. Те, що не вдалося Анаіс Бескон і Євгенії Павловій, з блиском зробила українка! І на передачі естафети наша команда залишилася четвертою – в 21 секунді позаду лідируючої Італії, але всього в п’яти секундах слідом за Норвегією і Німеччиною, – розповідає biathlon.

автограф Джими в естафеті вийшов дуже яскравим! Вже стрільба лежачи в корені змінила ситуацію в гонці. Італійка Мікела Каррара вже на дистанції впритул підпустила переслідувачів, а після трьох промахів далеко відстала від призової трійки. Юлія Джима обмежилася одним запасним патроном і на дистанцію побігла вже третьою, всього через вісім секунд після лідера – норвежки Тіріл Екхофф і в парі секунд позаду француженки Анаіс Шевальє-Буше.
 
Перед другим рубежем серця українських вболівальників забилися частіше: адже саме в стійці у Юлі виникали проблеми на цьому чемпіонаті світу. Не обійшлося без промахів і на цей раз, але два запасних патрона були допустимою похибкою для українки в цій ситуації. Тим більше, що ногами Джима була готова працювати на найвищому рівні.

Норвегія до екватора гонки трохи відірвалася від суперниць, але далі в щільній зв’язці прийшло тріо Білорусь-Україна-Польща на відстані 25-ти секунд від лідерів.

Блашко пройшла вогневий рубіж ідеально! І на виході на останнє коло вже Україна стала лідером! Але останнє коло видалося для Даші дуже важким: запасу енергії до фінішу трохи не вистачило, і вона пропустила вперед трьох суперниць, поступившись до закінчення етапу 23 секунди Норвегії і 14 секунд – дуету Білорусь-Польща.

Вже перші метри заключного кола естафети показали, що Підгрушна дивиться тільки вперед! Вже через пару сотень метрів наша спортсменка стала в спину німкені і почала працювати в зв’язці з суперницею. А коли почався затяжний підйом, Олена зробила прискорення і вийшла вперед! За кілометр до фінішу перевага нашої команди в боротьбі за срібло склала дві з половиною секунди, і в цей момент виникла впевненість, що Україна готова до срібного успіху сьогодні!
 
Але на жаль – сил на погоню було витрачено чимало і якоїсь крупиці на фінішній прямій не вистачило. Та й Пройсс – визнаний майстер контактних гонок, яка виграла за останні роки чимало найважливіших фінішів, і сьогодні останні метри виявилися на користь Німеччини.

Але і бронзовий успіх – це блискучий результат гонки для нашої команди. Україна третій рік поспіль – на подіумі чемпіонату світу!!! Браво, дівчата! 

Сьогодні також відбудеться чоловіча естафета, яка розпочнеться о 16:00 за Києвом.