Дніпропетровським депутатам запропонували зекономити бюджетні кошти

23.12.2014 16:48   -
Автор:

Депутатам Дніпропетровської міської ради запропонували оптимізувати бюджет міста на наступний рік, заявив на своїй сторінці в «Фейсбук» громадський активіст Денис Селін.
Про це повідомляє інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«Шановні депутати, пропонуємо розглянути наступні пропозиції з оптимізації бюджету Дніпропетровська на 2015 р. щодо роботи комунальних підприємств у м. Дніпропетровськ.
1)Зменшити до 1 млн грн на 2015 рік фінансування програми щодо утримання та забезпечення збереження в належному технічному і санітарному стані будинків міської ради, які орендують міська рада та її виконавчі органи, і створення сприятливих умов праці для працівників цих органів на 2015-2017 роки (зараз 18 млн). Урізати всі статті, крім необхідних для забезпечення діяльності. Програму на 2014 рік можна переглянути за посиланням http://goo.gl/jAcJSN за нею планувалося виділити 40 млн. Це майже стільки ж, скільки виділили на ремонт усіх доріг у місті.
Читайте також: Межфракционная группа «Сичеслав» одержала небольшую победу в пользу децентрализации
2) Зменшити до 1,5 млн грн на 2015 рік фінансування програми щодо утримання та забезпечення збереження в належному технічному стані автомобільного транспорту, який використовується міською радою та її виконавчими органами, та своєчасного надання автотранспортних послуг на 2012-2016 роки. (зараз 5 млн http://goo.gl/RZYFpU ) Сім водіїв і автівок має бути достатньо керівницитву міської ради для виконання службових обов’язків (особливо у період тотальної економії)
3) До проекту бюджету додати додаток 9, де будут вказані усі вулиці, на яких планується поточний та капітальний ремонт дорожнього покриття (проїздної частини і тротуарів) у 2015 році, та вартість ремонту кожної (аналогічно бюджету Харківської області).
4) Усі однотипні роботи і закупівлю обладнаня в освітніх, культурних та спортивних закладах проводити разом, та через процедуру конкурсу/тендеру. Тобто якщо в 10 школах планується купувати холодильник, то провести тендер відразу на 10 холодильників.
Читайте також: Городской бюджет Днепропетровска потратит на «поддержку волонтеров» 4,2 млн грн
5) Сприяти впровадженню, протягом першого кварталу 2015 року, електронного документообігу та електронного підпису згідно програми інформатизації міської ради 2013-2015рр.. Якщо по закінченню першого кварталу питання не буде вирішено, ініціювати відстронення Глікмана від займаної посади.
6) Сприяти зміні керівництва КП “Бюро обліку майнових прав та діяльності з нерухомістю” Дніпропетровської міської ради та зробити переоцінку усього майна, яке планується здавати в оренду найближчим часом. Наразі ціна оренди в цьому КП в 2-4 рази менше, ніж в інших бюджетних закладах, і в 5-10 разів нижче ринкової ціни», – зазначається у повідомленні громадського активіста.
Читайте також: Днепропетровские депутаты не читают бюджет перед принятием?