На Дніпропетровщині батальйон «Придніпров’я» влаштує школу молодого бійця

23.12.2014 16:00   -
Автор:

У Дніпропетровському районі пройшов семінар щодо проведення на підприємствах заходів, пов’язаних із безпекою в сучасних умовах життя. Представники батальйону «Придніпров’я» запропонували керівникам підприємств та установ району разом з трудовими колективами долучилися до безкоштовного курсу, під час якого новачків навчатимуть основам військової справи. Їх ознайомлять з заходами цивільної безпеки й оборони та першочерговими діями у разі особливого періоду та військового стану.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ»
Батальйон територіального захисту «Придніпров’я» існує з березня 2014 року. Його представники захищають Дніпропетровську область: вони організовували блокпости та досі несуть чергування на них. Також бійці «Придніпров’я» виїжджають в зону АТО і виконують роботу у складі інших підрозділів та батальйонів. Вони підсилюють найслабші місця передової (Мар’ївка, Піски та ін.), де не вистачає особового складу.
«Ці хлопці одними із перших стали на захист Дніпропетровської області та України. Ще на самому початку, коли не було зрозуміло, що таке батальйони і для чого вони потрібні, вони самі зорганізувалися. Вони робили все, щоб агресія проти України не поширилася далі», – зазначив радник губернатора Борис Трейгерман.
Всі бійці батальйону проходили підготовку у фахівців натовського рівня та вже самі навчають військовій справі інші підрозділи. Наразі вони ініціюють проведення короткострокової військово-медичної підготовки за участю трудових колективів підприємств та установ Дніпропетровського району. Школа молодого бійця триватиме щонайменше місяць. Вона буде проводитися в спортзалах та на полігонах. Новачків навчатимуть основам медичної допомоги, розповідатимуть, як евакуювати себе, поранених друзів з поля бою, як вижити в бою. Також людей навчатимуть захищати свої домівки, сім’ї, підприємства, колективи.
«Ми навчаємо бійців підрозділів і тепер хочемо почати навчати цивільних. Дніпропетровщина – зразок для всієї України. Зараз ми також можемо показати, як треба об’єднуватися. Якщо у нас почнеться те ж, що зараз йде на Донбасі, ми повинні вміти самі цьому протистояти. Ми повинні вміти і знати, як себе захистити від диверсійно-розвідувальних груп, бандо формувань, які зараз можуть вийти на «велику дорогу». Ми закликаємо трудові колективи Дніпропетровського району об’єднатися для спільних тренувань військово-бойової підготовки», – сказав командир батальйону «Придніпров’я» Армен Мартиросов.
Борис Трейгерман додав, що ініціатива батальйону гідна поваги та повинна реалізовуватися не лише в Дніпропетровському районі.
Читайте також: «Дніпро-1» проводить у школах Дніпропетровська «Уроки патріотизму»