В Дніпропетровській області переселенцям допомагатиме міжнародна організація

13.10.2014 16:14   -
Автор:

Таких домовленостей було досягнуто під час зустрічі радника голови облдержадміністрації Бориса Трейгермана з координатором проектів з надання допомоги вимушеним переселенцям Міжнародної організації з міграції Алі Чабукою та головою громадської організації «Допомога» Оленою Моргун.
Про це повідомляє видання “ГЛАВНОЕ“.
«Ми довгий час існували в пілотному режимі, однак нещодавно перейшли до дій і спільно з громадськими організаціями розпочали надавати адресну допомогу переселенцям», – зазначив координатор проектів з надання допомоги вимушеним переселенцям Міжнародної організації з міграції Алі Чабука.
Також він додав, що сьогодні важливим завданням є саме визначення проблем переселенців.
Радник голови облдержадміністрації Борис Трейгерман підкреслив важливість комплексного підходу Міжнародної організації з міграції до вирішення проблем переселенців і зазначив, що проблеми переміщених осіб з територій Донецької та Луганської областей відрізняються від питань, з якими стикаються біженці з Криму. Спільним є питання соціальної адаптації переміщених осіб, загальна кількість яких у Дніпропетровській області сягає за неофіційними даними 80 тисяч. Лише 30 тисяч з них є офіційно зареєстрованими.
Нагадаємо, на Дніпропетровщині побудують житло для переселенців зі сходу.