Відчайдушна трійця 33 дні виживала на скелястому безлюдному острові, поки їх не врятували американська берегова охорона

11.02.2021 12:45   -

Двох чоловіків та жінку, які сказали, що вони перебували на безлюдному острові впродовж 33 днів, було врятовано, коли вони розмахували імпровізованими прапорами, аби привернути увагу екіпажу гелікоптера берегової охорони США, коли вони облітали, перебуваючи у звичайній місії біля Флорида-Кіз, – повідомило агентство Associated Press.

Представники берегової охорони США заявили, що тріо з Куби повідомило, що їх човен перекинувся в бурхливих водах, і вони змогли доплисти до Ангійї-Кей, де вони провели 33 дні, перш ніж їх помітили та врятували.

Нежилий острів зі скелястим ґрунтом, пальмами та чагарником є частиною атолу Багамських островів, який знаходиться найближче до Куби і під наглядом Берегової охорони США через чисельні випадками скупчення біженців, які намагаються дістатися американської землі.

Підполковник Райлі Бічер, пілот берегової охорони, сказав, що під час звичайної місії вони в понеділок побачили, щось схоже на прапори, що майоріють на обрії.

Вирішили розглянути уважніше: “Я ніколи нічого такого не бачив на цьому острові”, – сказав лейтенант Бічер. “Потім я побачив, як двоє людей шалено махали руками, намагаючись змусити нас сісти”.

Берегова охорона спочатку кинула трохи води та радіо задля можливості спілкуватися. Пізніше в понеділок ще один екіпаж прилетів привезти більше запасів. Один з пілотів, який прилетів під час другої поїздки, лейтенант Джастін Догерті, сказав, що у жінки низький рівень цукру в крові, і їй дали ліки для нормалізації рівня цукру.

“Вони, безумовно, відчули велике полегшення”, – сказав він після того, як їх виявили та запропонували запаси. “Вони згубили лік дням”.

Догерті сказав, що мандрівники розповіли, як харчувалися кокосовими горіхами заради отримання води, а їли вони м’ясо молюсків, які добували з мушель, а також щурів, яких вдавалося вполювати. І що їм пощастило, оскільки могло б бути і гірше, якби вони не знайшли пальм або було б спекотніше.

“Я була вражена тим, що вони могли так довго втриматися і діяти разом так узгоджено”, – сказала Догерті, а  “Гідратація була найважливішим аспектом”.

Вони були врятовані у вівторок вранці та доставлені до медичного центру Лоуер Кіз без серйозних травм.

US coast guard officials have rescued three people who are from Cuba told after their boat capsized in rough waters and they were able to swim to Anguilla Cay.
На цій фотографії, наданій береговою охороною США, видно трьох громадян Куби, яких врятували з безлюдного острова між Флоридою та Кубою, у понеділок, 9 лютого 2021 року. (Фото: AP)

Американський прикордонний патруль взяв під опіку трьох кубинців в лікарні Кі-Вест, і їх доставили до установи на пляжі Помпано, повідомила берегова охорона.

 Імміграційні службовці ще не сказали, чи будуть вони депортовані. Не було зрозуміло, чи намагалася ця група приїхати до США, чи просто загубилася в морі, оскільки представники берегової охорони США заявили, що вони зосереджені на тому, щоб просто їх врятувати. 

“Не кожен день на острові трапляються три особи, які опинились в ізоляції на 33 дні”, – сказав лейтенант Бічер. “Побачити полегшення на їхньому обличчі, коли ви дали їм якусь надію, є надзвичайно дивовижним і корисним”.

“Ми були попереджені про них імпровізованими прапорами, які вони насправді мали на додаток до великого хреста, який вони там собі виставили”, – сказав пілот вертольота Майк Аллерт WPLG.