Українці вболівали за американця Лопеса, коли він побив Ломаченка, відтак чемпіон світу Лопес подякував за підтримку і вигукнув “Слава Україні!”

11.02.2021 16:54   -

“Всім привіт. Це Теофімо Лопес. Хочу подякувати всім своїм фанам і прихильникам з України. Слава Україні!” — сказав Лопес, вимовивши останню фразу українською мовою.

Абсолютний чемпіон світу в легкій вазі Теофімо Лопес, який відібрав титули у Василя Ломаченка, звернувся до своїх українських уболівальників зі словами подяки за підтримку.

Відеозвернення Лопеса опублікував в Instagram спортивний юрист українець Микола Ковальчук, який співпрацює з американцем.

Лопес передав своїм українським фанатам полумʼяний привіт. Такого привітання годі очікувати від “своїх” боксерів, які мають паспорт із тризубцем, але ймовірніше почути від них щось про “вєлікую расію” і православний народ, аніж про формальну батьківщину.

Саме тому прихильність українців була на боці суперника і тому багатьом користувачам соцмережі надзвичайно сподобалося відеозвернення американця.

“Браво!”, “Лопес красава”, “Це був контрольний постріл”, “Справжній патріот. Не те що деякі. Дякую Лопесу за перемогу та за слова підтримки”, — написали користувачі в коментарях.

Нагадаємо, українець Василь Ломаченко в обʼєднавчому бою за звання абсолютного чемпіона світу в легкій вазі на арені MGM Grand в американському Лас-Вегасі програв Теофімо Лопесу. Пізніше стало відомо, що перед боєм українець отримав травму плеча і 19 жовтня він був прооперований в Лос-Анжелесі.

За що Ломаченка не підтримують українців

Василя Ломаченка за його антиукраїнські погляди не раз критикували українці, навіть помістили до списків “Миротворця” разом з його кумом, боксером Олександром Усиком. На “Миротворець” Ломаченка внесли з формулюванням “заперечення російської агресії і маніпуляція суспільно значущою інформацією”. Обидва православні боксери знялися в православному московському фільмі, який створювався, як пропагандистська стрічка на замовлення ФСБ. 

У цій документалці Ломаченко і Усик кажуть, що, незважаючи на конфлікт, потрібно продовжувати дружити з рідними і друзями з РФ. 

“У мене дуже багато друзів в Росії, у мене родичі в Росії є. У мене суперники з Росії є. Я з усіма спілкуюся, з усіма дружу і підтримую стосунки, і я не можу просто перестати з ними спілкуватися бо мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. По суті ми є одним народом. Я з дитинства, коли зростав, у мене не було поняття Росія, Україна, Білорусія. Для мене не було поняття, що це інші люди, інша країна, це межа якась. Я весь час думав про те, що ми єдиний народ, ми православні християни все. А сьогодні нам намагаються підмінити все принципи, намагаються підмінити нам і віру “, – сказав Ломаченко.

У зйомках також взяв участь предстоятель УПЦ московського патріархату митрополит Онуфрій. 

Після такого кіно на адресу боксерів понеслися прокляття від українців, які втратили близьких від рук росіян, яких було скалічено руками росіян, які втратили домівки від зброї росіян, які стали біженцями через окупацію росіян, а також від всіх українців, які люблять свою землю й скорблять за всіма загиблими та скаліченими в російсько-українській війні. 

Підбірка найкращих ударів Лопеса.