«Могилів наш козацький» – книжка про наше старовинне село

20.09.2020 15:41   -

Нова книга відомої письменниці з Дніпра Лесі Степовички присвячена стародавньому селу Могильов в Царичанському районі.

Леся Степовичка – член Національної Спілки письменників України та Національної Спілки журналістів України, у 2002—2012 роках — голова правління Дніпропетровської обласної письменницької організації НСПУ.

19 вересня об 11-00 у Будинку  мистецтв  (вул. Філософська, 23) відбулася творча зустріч та презентація книги Лесі Степовички «Могилів наш козацький», – повідомляє gorod.dp.ua.

Презентація книги відбулася за участі її авторки Лесі Степовички, земляків-могилівців, співочого гурту «Січеславці».

Могилів – одне з найстаріших та наймальовничіших сіл нашого краю, «неначе писанка, село», – як писав Тарас Шевченко.

У цьому солідному віданні, здійсненому насамперед народним коштом (видавництво «Ліра»), постає живий, своєрідній літопис села, відомості про его історичне минуле, старовинні рідкісні та сучасні світлини, зворушливі спогади – розповіді односельців, долі людей різних поколінь.

І сама письменниця вважає Могилів своїм «родовим гніздом», хоча народжена у Петриківці. Цим двом селам вона присвятила чимало поезій, серед них и гімни! Вона створила пісню про Могилів та посприяла створенню герба.

Кожна сторінка книги випромінює шану та любов до рідної землі. Звісно, що перша презентація книги відбулася у самому Могилеві, у день села, 22 серпня, напередодні Дня Незалежності України. Вихід цієї книги теж став помітною подією і для мешканців села, і для всіх, хто досліджує та любить рідний край.

МОГИЛІВСЬКА БІБЛІЯ НА ВСІ ЧАСИ22 серпня на День села Могилів та з нагоди 300-річчя старовинного поселення Приорілля…

Опубліковано Lessya Stepovychka Вівторок, 25 серпня 2020 р.

Телепрезентація книжки Лесі Степовички «МОГИЛІВ НАШ КОЗАЦЬКИЙ» на каналі ВІДКРИТИЙ