Зброя, наркотики і крадіжки: поліція Дніпра закликає до боротьби з неповнолітніми порушниками

17.11.2021 10:56   -

Поліція Дніпропетровщини звертає увагу, що в Дніпрі останнім часом фіксують багато випадків правопорушень, що вчинені неповнолітніми.

Так у місті 14 листопада, близько 4 години ночі, на Набережній Перемоги патрульні поліцейські затримали 17-річного підлітка, що мав із собою пакунок з наркотичною речовиною – слідчі в присутності свідків вилучили у хлопця три сліп-пакети з речовиною, схожою на наркотичну. Юнака разом із батьком, якого викликали на місце події, доставили до відділку поліції.

Також 14 листопада на проспекті Поля неповнолітні на дитячому майданчику вживали алкогольні напої і коли небайдуший чоловік зробив їм зауваження – один із підлітків дістав предмет, схожий на пістолет і став погрожувати фізичною розправою. Патрульні прибули на місце події. Там перебували троє хлопців — 16-ти, 15 та 18-ти років. Заявник вказав на 15-річного підлітка, що погрожував йому зброєю. Патрульні викликали слідчо-оперативну групу та матір неповнолітнього. Усіх доставили до відділку поліції для з’ясування усіх обставин.

Хлопців 16-ти та 15-ти років виявили патрульні о 2-ї годині ночі 13 листопада. Спецлінії 102 зателефонувала жінка і повідомила, що невідомі діти розбили вітрину тютюнового кіоску на проспекті Івана Мазепи і щось звідти забрали. Патрульний екіпаж отримав прикмети неповнолітніх. Їх виявили на вулиці Мічуріна та попросили показати вміст кишень та наплічників. Всередині були чотири пачки цигарок.

Правоохоронці закликають батьків неповнолітніх краще стежити за тим, як і де проводять час їхні діти і попереджають про відповідальність дорослих за вчинки неповнолітніх.