Завтра дніпропетровських суддів можуть звільнити за злочинні рішення проти майданівців

30.09.2015 14:12   -
Автор:

1 жовтня 2015 року Вища рада юстиції розгляне дисциплінарні справи за висновками Тимчасової спеціальної комісії з перевірки суддів судів загальної юрисдикції за заявами правозахисної групи “Січ” стосовно суддів Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська Бібіка та Решетника, які в ніч з 26 на 27 січня 2014 року запроторили за грати більше десятка учасників Дніпропетровського Майдану. Зараз Бібік переховується від слідства а Решетник перебуває на лаві підсудних.
Факт порушення судівської присяги обома ними раніше було визнано встановленим під час засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів.
Нагадаємо, 26 січня 2014 року під стінами Дніпропетровської ОДА відбулися сутички між майданівцями та тітушками, яких прикривали правоохоронці. Після цих подій по місту прокотилася хвиля затримань, часом доволі безглуздих – на вулицях хапали людей, які на час бійки знаходилися в іншому місці, інвалідів, хворих і літніх людей. Усім затриманим в ту ж ніч судді Бібік та Решетник призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Наразі всі майданів ці знаходяться на волі, підзахисним ПГ «Січ» призначена компенсація моральної шкоди, а суддям, що виносили злочинні рішення, так і не призначене відповідне покарання.
Читайте також: На Днепропетровщине СБУ задержала администратора антиукраинских групп в соцсетях (ВИДЕО)
За матеріалами: Дніпроград