Заява Дніпропетровської ОДА щодо подій у Волновасі

23.03.2015 09:25   -
Автор:

21 березня під час виконання службового завдання у Волновасі загинув офіцер Служби Безпеки України. Офіцера було убито під час спроби затримання трьох фур з контрабандою, які намагалися переправити на територію так званої ДНР.
Про це пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу ОДА.
“Сьогодні стало відомо про затримання учасників інциденту. За попередньою інформацією, частина затриманих раніше проходили службу в батальйоні «Дніпро-1».
Дніпропетровська обласна державна адміністрація рішуче засуджує вчинений злочин і заявляє про свою готовність підтримувати і надавати необхідне сприяння правоохоронним органам.
Ми будемо сприяти підвищенню рівня військової дисципліни в батальйонах спеціального призначення, очищенню добровольчих частин від кримінальних елементів, профілактиці та попередженню контрабанди, мародерства та інших злочинних дій.
Читайте також: «Правый сектор» Днепропетровщины отрицает свою причастность к событиям в Волновахе

Також ми рішуче засуджуємо будь-які спроби прикриття злочинних дій патріотичними гаслами і самим фактом перебування на службі в добровольчих формуваннях. Подібні дії ганьблять пам’ять тих бійців, які щодня борються і віддають життя за незалежність України.
У той же час ми наголошуємо, що подібні ситуації не вплинуть на стабільність та спокій, які сьогодні зберігаються в регіоні. В області продовжують працювати блок-пости, проводиться постійний моніторинг кордонів Дніпропетровщини та Донеччини, злагоджено працюють силові структури для попередження можливих диверсій”, – зазначається у повідомленні.
Читайте також: Про “перемир’я” розповіли бійці «Дніпро-1», що утримують стратегічний об’єкт (ВІДЕО)