За участю Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара буде створено всеукраїнський центр підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму

28.04.2021 09:50   -

За участі міністра освіти і науки України та представників деяких вишів, що готують фахівців у галузі аерокосмічних технологій 27 квітня відбулася нарада, за результатами якої було оголошено про створення Мережевого науково-навчального центру (інституту) з підготовки спеціалістів аерокосмічного напряму.

Нарада відбулася із Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, головою Державного космічного агентства України Володимиром Тафтаєм, першим проректором Національного авіаційного університету Рімвідасом Хращевським, ректором Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» Михайлом Згуровським, ректором Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського Миколою Нечипоруком, проректором з наукової роботи Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергієм Оковитим та генеральним директором Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. М. Макарова Олексієм Куликом.

Фінансування центру планується здійснювати за рахунок бюджетних коштів, державно-приватного партнерства та інвесторів, як внутрішніх, так іноземних. Зі свого боку, Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма України на 2021-2025 роки, над якою зараз працює Мінстратегпром, визначить орієнтири та необхідну потребу в кадрах для галузі. Випускники інституту матимуть чітку перспективу та належну мотивацію“, – повідомив у Фейсбук Віце-прем’єр-міністр – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

На зображенні може бути: 1 особа, sitting, стоїть, костюм та у приміщенні