Сьогодні у Дніпрі планується проведення масштабних антитерористичних навчань

28.04.2021 09:51   -

Під час антитерористичних навчань в окремих районах Дніпра можуть ввести особливий режим і обмежити рух транспорту. Також правоохоронці перевірятимуть у городян документи, оглядати їх особисті речі і автомобілі. У зв’язку з цим СБУ просить громадян мати при собі паспорта або водійські посвідчення.

Антитерористичний центр при Управлінні Служби безпеки України у Дніпропетровській області проводитиме планові контрдиверсійні навчання на об’єктах критичної інфраструктури міста. СБУ перевірятиме потенційно уразливі у терористичному плані об’єкти транспортного комплексу та спецпідприємство підвищеного рівня небезпеки.

Тренування відбуватимуться в умовах максимально наближених до реальних із залученням спецтехніки. Основним завданням навчань є відпрацювання алгоритму взаємодії суб’єктів антитерористичної діяльності для реагування на загрози терористичного й диверсійного характеру, і перевірка рівня захищеності потенційно вразливих об’єктів. У заходах беруть участь підрозділи СБУ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної служби з надзвичайних ситуацій, а також представники органів державної влади та підприємств різних галузей, – повідомляє Управління СБ України у Дніпропетровській області.

Тренування проходитимуть у суворій відповідності до вимог чинного законодавства України та з безумовним дотриманням прав і свобод людини.

Принагідно СБУ закликає громадян бути пильними. У разі потрапляння у поле зору осіб, які проявляють підвищений інтерес до об’єктів критичної інфраструктури, військових об’єктів, будівель органів влади і управління, а також підозрілих транспортних засобів, предметів чи засобів ураження поблизу стратегічних об’єктів, просимо невідкладно повідомляти до Управління СБУ у Дніпропетровській області за телефоном (056) 744-85-19 або на електронну пошту usbu_dnp@ssu.gov.ua.

СБУ просить громадян зберігати спокій, із розумінням поставитися до певних незручностей та дотримуватися правил особистої безпеки.