Вже визначилися з усіма фіналістами – у Нідерландах відбувся другий напівфінал «Євробачення»

21.05.2021 07:19   -

У Роттердамі завершився другий півфінал музичного конкурсу «Євробачення» — у фінал вийшли представники таких країн: Сан-Марино, Греція, Молдова, Ісландія, Сербія, Албанія, Португалія. Болгарія, Фінляндія та Швейцарія.

Згідно з прогнозами букмекерів, у трійку лідерів на вихід у гранд-фінал потрапили представники Швейцарії, Болгарії та Ісландії.

Зображення

Ми вже писали “Український гурт Go_A вийшов у фінал Євробачення – відео виступу”. Разом з Україною ще у фіналі будуть: Норвегія, Ізраїль, Росія, Азербайджан, Мальта, Литва, Кіпр, Швеція та Бельгія.

Україна піднялася на 4 місце в рейтингу вірогідних переможців Євробачення- 2021 | UA.NEWS

Фінал відбудеться 22 травня. Автоматично місця у ньому отримують виконавці з країни, яка проводить конкурс, а також «великої п’ятірки» у складі Великої Британії, Німеччини, Іспанії, Італії та Франції — найбільших платників внесків до скарбниці Європейської мовної спілки (організатора «Євробачення»).

У міжнародному прогнозі букмекерів на Євробачення 2021 після другого півфіналу досі лідирує представник Італії – гурт Maneskin – 21%. Стільки ж шансів на перемогу має виконавиця з Франції – Barbara Pravi. На третьому місці розташувалася Мальта, яку представила співачка Destiny – 18%. Після свого виступу у другому півфіналі Швейцарія піднялася на четверту сходинку – 9%. П’ятірку лідерів закриває український гурт Go-A – 8%. Далі йде Ісландія – 6%, Фінляндія – 3%, Болгарія, Кіпр, Сан-Марино, Португалія – 2%. На останній 26 ступені з найменшим показником букмекерів розташувалася Іспанія – менше 1%.

прогнозы букмекеров

Нагадаємо, цього року до участі в конкурсі не допустили Білорусь. Організатори не затвердили пісню її представників — за їхніми словами, композиція «Я навчу тебе» групи «Галаси ЗМеста» ДовідкаГурт у своїх піснях виступає проти протестів і опозиції, а також відкрито підтримує режим Олександра Лукашенка. На «Євробаченні» вони планували виступати з піснею «Я навчу тебе» російською мовою. Її приспів, схоже, має політичний підтекст, на що звертають увагу противники режиму Лукашенка.

«Я навчу тебе танцювати під дудочку, / Я навчу тебе клювати на вудочку, / Я навчу тебе ходити по струночці, / Ти будеш усім задоволений, радий всьому», — співається у приспіві. ставить під сумнів аполітичність конкурсу.

У 2020 році через пандемію коронавірусу «Євробачення» скасували. В цьому році уряд Нідерландів дозволив пустити до зали 3,5 тисячі глядачів.