Війна призупинилася!

21.05.2021 07:35   -

Ізраїль та ХАМАС оголосили про припинення вогню після 11-денних боїв, в яких було вбито 232 палестинців у секторі Газа та 12 людей в Ізраїлі, – повідомляє Аль-Джазіра.

У четвер уряд ізраїльського уряду заявив, що одноголосно проголосував за “взаємне та безумовне” перемир’я в секторі Газа, запропоноване посередником Єгиптом, але додав, що годину впровадження ще слід узгодити.

Ізраїль і радикальний рух ХАМАС припинять вогонь у ніч на п’ятницю, 21 травня. Про це в четвер, 20 травня, – повідомляє агентство Reuters з посиланням на представника ХАМАС. Згодом агентство поширило заяву речника ізраїльського прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху,  який підтвердив, що уряд країни схвалив одностороннє припинення вогню. 

За словами представника ХАМАС, перемир’я буде “взаємним та одночасним”, а початися воно має о 2 годині ночі за місцевим часом. У свою чергу, Ізраїль поширив заяву, в якій назвав перемир’я “взаємним та безумовним”. У заяві йдеться, що рішення було досягнуто за посередництва Єгипту, але зазначається, що точний час припинення вогню ще не визначено.

Ще напередодні прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявляв, що його країна продовжить операцію в Секторі Гази попри заклики до деескалації. Цій заяві передувала телефонна розмова прем’єра з президентом США Джо Байденом, який повідомив, що “очікує значної деескалації”