Вино і сир – перспективне виробництво. Найбільша інвесткомпанія Європи створить фонд для охочих виготовляти інвестувати сир і вино

19.10.2021 12:07   -

Новий фонд буде пропонувати інвесторам захист.

Найбільший в Європі керуючий активами Amundi, що розташований в Парижі, намір залучити до 200 млн євро ($231 млн) для фонду, який буде інвестувати в виробників вина, сиру і шинки. Чиста прибутковість організації очікується в розмірі від 5% до 5,5%, – повідомляє Bloomberg.

Фонд планує розмістити більшу частину свого капіталу в Італії, але також передбачає можливість підтримки виробників продуктів і вина у Франції та Іспанії.

Новий фонд буде пропонувати інвесторам захист, якщо якийсь із кредитів виявиться невигідним. В якості застави по позиках планується використовувати вироблені сир, шинку і вина, вартість яких зростає з часом.

 «Очікується, що товарно-матеріальні запаси будуть знаковими продуктами італійської харчової промисловості і як такі можуть бути продані на відкритому ринку в разі несприятливого сценарію», – йдеться в документі.

Amundi розраховує на продовження зростання ринку італійських делікатесів і вина, обсяг якого оцінюється в 6,4 млрд євро.

Агенція зазначає, що низькі процентні ставки й прибутковість по облігаціях, що знижається останніми роками, підвищили інтерес інвесторів до альтернативних інвестицій.

Керуючі активами дедалі частіше займаються наданням кредитів невеликим, більш ризикованим компаніям, фінансувати які відмовляються банки, що опинилися після фінансової кризи під більш пильним наглядом регуляторів. Як наслідок активи під управлінням приватних кредиторів зросли з $0,3 трлн 2010 року до $1 трлн — 2020-го.

Amundi в США з 2012 року залучила до кредитування таких підприємств приватні інвестиції на суму у $8 млрд.

Раніше Investory News писали, що в Україні 80% сортів винограду вирощують любителі. Виробники не розкривають технологію виробництва та вирощування своїх сортів.

За останніми даними – найпопулярнішими алкогольними напоями серед опитаних українців, які вживають алкоголь, є вино (36%) і пиво (29%). Горілку вживають 20%, коньяк – 17%, домашні вина, настойки – 14%, шампанське, ігристі вина – 12%, віскі – 7%, самогон – 6%. Такі напої як сидр, ром, наливки чи настоянки, вермут, коктейлі, джин, лікери вживають 1-2%.

Молодь частіше споживає пиво і вино, люди старшого віку – горілку, коньяк, домашні вина і настоянки, а також самогон. Вино натомість користується популярністю в будь-якому віці. Жінки вдвічі частіше ніж чоловіки споживають вино. Також вони частіше п’ють домашні та ігристі вина.