Виставка “неформатного” живопису у Дніпрі

13.11.2020 12:35   -

Сьогодні п’ятниця тринадцяте, в Україні новий рекорд із захворілих на COVID19 – уже майже 12 тисяч, тож треба привнести в життя доброти й мистецтва.

У Дніпрі, в арт-просторі «7-е небо» проходить виставка молодих художників «Неформат». Майстри живопису – учасники виставки – вийшли за межі палітри художніх жанрів. Кожен їх художників зумів знайти сміливе і креативне рішення, яке, в результаті, втілив в своїх незвичайних авторських роботах, – повідомляють “Вісті Придніпров’я”.

неформат виставка_Днепр

Участь у виставці взяли 16 молодих авторів з різних міст України, таких як Одеса, Запоріжжя, Львів і, звичайно ж, наш рідний Дніпро. Організатор заходу – Школа сучасного образотворчого мистецтва і дизайну імені Вадима Сідура.

неформат виставка_Днепр

За умов теперішнього карантину, коли нас всіх пригнічують щоденні повідомлення про захворілих і померлих, особливо хочеться більше світла, радощів, творчості і любові для протистояння тривожним емоціям. Саме такі виставки допоможуть нам розрадитися й витримати психологічне навантаження нелегких часів.

Картини виконано різними техніками, як традиційними так і змішаними, те саме стосується й художніх стилів представлених художників.

неформат виставка_Днепр

Тут представлені картини самих різних видів і жанрів: загадковий автопортрет в жанрі сюрреалізм Олени Зазимко; химерні кубічні фігури Олени Маричевський; емоційний експресіонізм, відображений в роботах Наталії Бондаренко і Софії Пономарьової. На виставці можна побачити картини графічної художниці Євгенії Самойленко і малюнки Іллі Гінзбурга, виконані простими гелевими ручками.

неформат виставка_Днепр

У виставці також присутні роботи змішаних технік Сергія Бурбело, учасника 25 молодіжних Всеукраїнських та групових виставок. Його роботи знаходяться в приватних виставках України та Німеччини, а його картина «Симфонія» є постійною «учасницею» в експозиції Дніпровської обласної філармонії ім. Леоніда Когана.

Серед робіт можна зустріти твори мистецтва, як близькі до рамкам художніх стилів, так і повністю «неформатні» роботи.

Для відвідувачів вхід – вільний. Вона проходить щодня до 20 листопада, з 10:00 до 19:00, за адресою Троїцька Площа, 5а.

неформат віставка_Днепр