Віктор Пінчук став почесним громадянином Дніпра

24.03.2021 12:23   -

Звання «Почесний громадянин міста Дніпра» бізнесмену, філантропу, засновнику БО «Благодійний фонд Віктора Пінчука «Сучасне мистецтво в Україні» присвоїли Віктору Пінчуку під час 5-ї чергової сесії міської ради 24 березня.

На сьогодні звання почесного громадянина Дніпра (Дніпропетровська) мають 47 осіб.

Віктор Пінчук – український підприємець, політик, мільярдер та меценат, зять другого президента України Леоніда Кучми, народний депутат України 3-го та 4-го скликання.

Цікаво, що у лютому 2013 року Віктор Пінчук, приєднавшись до філантропічної ініціативи Гейтса і Баффета «Клятва дарування», став першим українцем, який прийняв рішення віддати не менше половини свого статку на благодійність.

Вже багато років Віктор Пінчук розробляє і підтримує різноманітні благодійні проекти в Україні та за її межами. У 2006 році він об’єднав цю діяльність у Фонд Віктора Пінчука, який визнано найбільшою благодійною організацією в Україні. Місія Фонду – надати новим поколінням можливість стати творцями майбутніх змін. Пріоритетними напрямками діяльності Фонду є освіта, охорона здоров’я, підтримка сучасного мистецтва, а також сприяння поглибленню міжнародної інтеграції України.

Серед численних проектів Фонду – найбільша в країні стипендіальна програма «Завтра.UA», міжнародна стипендіальна програма «Всесвітні студії» (WorldWideStudies) для молодих українських фахівців, «Публічні лекції» для українських студентів за участю відомих міжнародних діячів, а також створення Київської школи економіки. Крім того, серед інших проектів Фонду – створення по всій Україні мережі сучасних центрів надання допомоги новонародженим; PinchukArtCentre – найбільша і найдинамічніша арт-інституція в Центральній і Східній Європі – яка пропонує вільний вхід і прийняла на сьогоднішній день понад 3 мільйона відвідувачів, а також стала засновником глобальної премії Future Generetaion Art Prize для художників у віці до 35 років і національної Премії PinchukArtCentre для молодих українських художників; Круглий стіл з питань філантропії та Українська ланч-конференція в Давосі, які щорічно проводяться Фондом під час Всесвітнього економічного форуму.