Вибори у Дніпрі: підкуп виборців і брудні технології заради перемоги

02.11.2020 19:19   -
Автор:

Важко знайти ідеального політика, але у Дніпрі деякі кандидати відверто намагаються отримати перемогу на місцевих виборах у будь-який спосіб. У хід ідуть і підкуп виборців, відверта дискредитація опонентів і звичайна брехня.

Загід Краснов, учасник цьогорічних перегонів за право посісти крісло мера Дніпра, був упійманий на виборчих махінаціх та підкупі електорату, – повідомляє Наше місто.

Так, на одній з виборчих дільниць спостерігачам вдалося затримати жінку, що робила фотознімки свого бюлетеня – як виявилось, позначку вона поставила саме на користь Краснова. Це й не дивно, адже в соцмережах ширилась інформація про те, що незнайомі особи через повідомлення у месенджерах пропонували людям продати свій голос на користь Загіда Краснова за 300 гривень.

Это изображение имеет пустой атрибут alt; его имя файла - zag.png

Напередодні дня голосування 25 жовтня невідомі особи здійснили акцію вандалізму з метою дискредитації одного з учасників передвиборчих перегонів – просто на скло автомобілів у дворах вони клеїли наліпки з гаслом “я – ваш мер“. Зрозуміло, що порадувати водіїв у такий спосіб було важко, а тому замовники розраховували на те, що відповідальність за наліпки впаде на того, чиє ім’я є на наліпці. Але, виборці набагато розумніші, ніж дехто думає, а тому одразу здогадались, кому може бути вигідна така акція: конкуренту діючого мера Дніпра Загіду Краснову.