У Дніпрі стартував опалювальний сезон

02.11.2020 19:41   -

Опалювальний сезон у Дніпрі поступово починається – тепло вже подають до міських лікарень, школ та дитсадків. Загалом запущено вже понад сотню котелень.

Навіть попри понад мільярдний борг городян за отримане в попередні сезони теплопостачання, команді мера Бориса Філатова вдалося знайти з Нафтогазом формулу реструктуризації — на відміну від низки інших територіальних громад. Загалом саме термомодернізація та оновлення потужностей дозволяють утримувати у Дніпрі один з найнижчих тарифів на тепло серед великих українських міст. Те саме стосується і комунальних послуг. 

«Бачите, ось наша батарея, тепла. Тепло. Це відчули і діти, і батьки», — розповідає в.о. завідувачки дитсадка 1 Ольга Спектор. Жінка впевнено констатує, що температура нині цілком комфортна для дітей. Ба більше — теплі батареї у садочку є кращим доказом того, що тепло прямує і до квартир, переконує пані Ольга:  «Ми на першому поверсі живемо, не дивлячись, що під ногами підвал, ми задоволені. Тепло». 

Успішне входження в опалювальний сезон — результат системної роботи. Адже ще чотири роки тому третина мереж теплопостачання у Дніпрі перебувала в аварійному стані. Цьогоріч у Дніпрі капітально відремонтовані 40 котлів, встановлено 46 нових енергозберігаючих насосів, замінено близько 50 км теплових мереж та 40 км ізоляції комунікацій. Нині Дніпро першим в Україні отримав номінацію на газ, а системні модернізації і заміна обладнання теплових підприємств дозволили скоротити споживання енергоресурсів на 20% – 30%.

Одна з нині оновлених котелень — на Батумський, 21Д. Вона забезпечує тепловою енергією 233 житлових будинки та 20 шкіл, дитячих садків та лікарень. Нині тут встановлено обладнання високої продуктивності. Найголовніше в цих роботах — зменшення тепловтрат на шляху до осель. 

«Місто готове до опалювального сезону. На будь-які негаразди (пориви чи розповітрювання систем) у нас є по дві аварійні бригади в кожному районі, котрі цим опікуються, а також слюсарі житлово-експлуатаційних управлінь»,  — наголосив Борис Філатов.

Загалом у Дніпрі 2582 житлових будинки, які протягом найближчих днів отримають повномасштабне та якісне централізоване опалення. Контакт-центри переведено в посилений режим роботи. Нині ж мешканцям верхніх поверхів будинків потрібно вчасно випустити повітря з батарей. У разі виникнення будь-яких негараздів, дніпряни можуть звертатися на гарячу лінію: +38 056 732 12 12, +38 095 732 12 12, +38 096 732 12 12, +38 073 732 12 12.